• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Falsifikovali i "rasturali" lažne novčanice

Policija je u Bijeljini otkrila 11 falsifikatora novca koji su proslijeđeni Tužilaštvu BiH, saopšteno je danas iz CJB Bijeljina.

 Falsifikovali i "rasturali" lažne novčanice Izvor: MONDO

Prilikom pretresa stanova koje su uhapšeni koristili pronađene su falsifikovane novčanice i dva skener–štampača na kojima je izrađivan krivotvoreni novac.

Lažne novčanice u apoenima od 10, 20, 50 i 100 KM, kao i u apoenu od 100 evra, pojavljivale su se na području Bijeljine u pet odvojenih slučajeva u protekla dva mjeseca.

Tužilaštvu BiH dostavljeno je pet izvještaj o postojanju osnovane sumnje za falsifikovanje novca protiv I.Z., LJ.R., S.M., P.D., S.K.,S.B., B.S.,N.O. svi iz Bijeljine, te protiv S.F., A.O. i E.M. iz Lopara.

Među falsifikatorima su dvije žene, jedan devetnaestogodišnjak i nekoliko lica koja su od ranije poznata policiji po vršenju drugih krivičnih djela.

Falsifikovane novčanice su lošeg kvaliteta, na nekvalitetnom papiru, sa blijedim bojama, zaštitna nit je imitirana, hologram nalijepljen, a serijski broj je odštampan, te pod UV lampom ne mijenja boju, niti su vidljive zaštitne niti.

Najčešća mjesta puštanja u opticaj falsifikovanih novčanica bila su pijace, marketi i kafići.

Iz CJB Bijeljina apeluju na građane da obrate pažnju na primljene novčanice bilo kojeg apoena i da u slučaju bilo kakve sumnje obavijeste najbližu policijsku stanicu na broj 122.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE