• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đokić: Institucije BiH da pomognu borcima

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Petar Đokić smatra da se rješenje problema za otpuštene borce OSBIH mora pronaći u institucijama BiH

 Đokić: Institucije BiH da pomognu borcima Izvor: MONDO

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić smatra da se rješenje problema za otpuštene pripadnike Oružanih snaga BiH mora pronaći u institucijama BiH, odnosno Savjetu ministara BiH.

Đokić je danas novinarima u Banjaluci rekao da je na njegovu inicijativu za sutra u Sarajevu zakazan sastanak sa predstavnicima Ministarstva odbrane BiH, da bi se pokušalo pronaći rješenje problema za otpuštene pripadnike Oružanih snaga BiH iz Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, treba vidjeti da li postoji mogućnost da se za ove ljude obezbijedi novčana nadoknada kakva je obezbijeđena za prethodnu grupu demobilisanih pripadnika Oružanih snaga BiH.

"Drugo rješenje za one koji su još u vojsci i koji će prestajati da rade jeste da se pokuša izmijeniti Zakon o Oružanim snagama BiH na način da se poveća starosna granica za rad u službi Oružanih snaga BiH za pet godina vojnicima, podoficirima i oficirima", zaključio je Đokić.

Više od 50 otpuštenih, bivših profesionalnih vojnika Oružanih snaga BiH iz Republike Srpske, okupilo se danas nedaleko od Narodne skupštine Srpske, gdje je u toku sjednica parlamenta.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE