• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Usvojene izmjene Zakona o popisu stanovništva

Poslanici Narodne skupštine RS usvojili po hitnom postupku Zakon o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine.

 Usvojene izmjene Zakona o popisu stanovništva Izvor: MONDO

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske usvojili su danas po hitnom postupku Zakon o izmjenama Zakona o organizaciji i provođenju popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2013. godine u Republici Srpskoj, čiji je cilj usklađivanje rokova sa Zakonom o izmjenama Zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine.Popis stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine biće proveden od 1. do 15. oktobra, prema stanju na dan 30. septembra 2013. godine u ponoć, što se smatra referentnim datumom popisa, navodi se u obrazloženju ovog prijedloga zakona.

Poslanici su jednoglasno usvojili Zakon o uređenju prostora i građenju, kojim se skraćuje rok za donošenje lokacijskih uslova i građevinske dozvole sa 30 na 15 dana od prijema kompletnog zahtjeva.

Ovaj zakon definiše sistem prostornog planiranja i uređenja prostora, pripremu, izradu i donošenje dokumenata prostornog uređenja, lokacijske uslove, uređenje građevinskog zemljišta, izdavanje dozvola za građenje, vrste i sadržaj tehničke dokumentacije, građenja i legalizacije objekata.

Usvojen je i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o fondu za restituciju Republike Srpske, kojim se predviđa i prodaja udjela, odnosno akcija fonda, putem tendera kako bi se omogućila prodaja kako udjela tako i akcija zatvorenih akcionarskih društava koja ne kotiraju na berzi.

Narodna skupština usvojila je i Nacrt zakona o uslugama, kojim se pojednostavljuje postupak i uslovi za pokretanje i obavljanje uslužnih djelatnosti.

Usvojen je i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi, kojim se uvode nove nadležnosti skupštine jedinice lokalne samouprave i načelnika opštine, odnosno gradonačelnika.

Usvojen je i Zaključak, kojim se ovaj nacrt zakona upućuje u javnu raspravu u trajanju od 30 dana.

Poslanici su usvojili i budžet Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske za 2013. godinu u ukupnom iznosu od 2,3 miliona KM, što predstavlja smanjenje za 8,5 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Ovim budžetom sredstva za plate, lična i ostala primanja članova ove komisije smanjena su za 10 odsto.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE