• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poruka Majki Srebrenice Tomislavu Nikoliću

Predsjednica Udruženja Majke Srebrenice i Žepe Munira Subašić pozdravila izvinjenje predsjednika Srbije Tomislava Nikolića zbog žrtava u Srebrenici.

 Poruka Majki Srebrenice Tomislavu Nikoliću Izvor: MONDO

Takvu izjavu, koju je Nikolić dao u intervjuu BHT1, ona je nazvala "velikim pomakom s obzirom na to šta je aktuelni predsjednik Srbije govorio i radio prije 10 ili 20 godina".

"To jeste pomak. No, on se izvinio u ime zločina, a ne u ime genocida. Zločin i genocid - to nije isto. Zločin može biti kada nekog udariš, kad mu otmeš torbu. Ako je za tri dana ubijeno više od 8.000 naših najmilijih, ako je toliko žena silovano, narod protjeran i uništene njegove bogomolje, to može biti samo jedno. To je genocid", kazala je Subašić za agenciju Anadolija.

Ona je ocijenila da je izvinjenje predsjednika Srbije bio "zadatak koji je on završio za Evropu", ali da to "nije najvažnije".

"Mnogo važnije je to da sada počne da liječi svoje društvo od šovinizma. U Srbiji je puno mladih bolesno od te bolesti. Treba Nikolić da im kaže pravu istinu, šta se stvarno desilo u Srebrenici i BiH. Da njihova djeca budu izliječena, istina mora doći sa vrha. Samo tako se neće desiti da se za 10 ili 20 godina ovde ponovo desi zlo", zaključila je Munira Subašić.

Komentarišući izjavu predsjednika Srbije da je spreman da dođe u Srebrenicu, Subašić je dodala da bi "bilo dobro da dođe u Potočare", da se sastane s predstavnicama žrtava i pomogne da budu uhapšeni i kažnjeni oni koji su odgovorni za genocid.

(Beta, foto: Guliver/Getty Images/ Sean Gallup)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE