• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćurguz i Đokić o hapšenju čelnika BO Doboj

Pantelija Ćurguz skeptičan oko krivice Ignjića i Brestovca, Petar Đokić se nada da je riječ o izolovanom slučaju.

 Ćurguz i Đokić o hapšenju čelnika BO Doboj Izvor: MONDO

Predsjednik Boračke organizacije (BO) Republike Srpske Pantelija Ćurguz rekao je danas da, ukoliko se pokaže da u slučaju hapšenja funkcionera dobojske BO ima elemenata krivične odgovornosti, takvim osobama neće biti mjesta u toj organizaciji.

Ćurguz je naveo da će precizan stav o dešavanjima u dobojskoj boračkoj organizaciji biti iznesen nakon zvaničnih informacija Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

On je rekao novinarima u Krupi na Uni da informacije koje su do sada bile dostupne javnosti ni izdaleka ne odražavaju realnu situaciju.

"Nisu ljudi, ma ko da su oni bili u ovom trenutku, mogli da troše neka sredstva boračke organizacije u tom iznosu, jer organizacija nije ni imala ta sredstva", rekao je Ćurguz.

On smatra da to mogu biti samo sredstva koja su iz opštinskog budžeta planirana za stipendiranje djece iz porodica boračkih kategorija.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić izrazio je danas nadu da je zloupotreba u Boračkoj organizaciji u Doboju izolovan slučaj, a ne opšta pojava u Srpskoj.
"Pretpostavljam i hoću da vjerujem da je riječ o izolovanom slučaju, a ne opštoj pojavi, jer sam uvjeren da u boračkim organizacijama rade savjesniji i odgovorniji ljudi nego što su ovi u Doboju", rekao je Đokić novinarima.

On je poručio da svako ko krši zakon i zloupotrebljava javna sredstva za to mora da odgovara.

Radojica Ignjić i Vinko Brestovac, koji su osumnjičeni za pronevjeru u boračkoj organizaciji u Doboju, pušteni su na slobodu, potvrđeno je ranije danas Srni u Centru javne bezbjednosti Doboj.

Oni su osumnjičeni da su dok su obavljali funkcije predsjednika Predsjedništva i predsjednika Skupštine Boračke organizacije Doboj, iskoristili položaj i zaključili ugovore o besplatnom školovanju, na teret ove organizacije, sa 85 lica koja ne pripadaju boračkoj populaciji.
Iz Centra javne bezbjednosti Doboj saopšteno je da su uhapšeni od oktobra 2010. do septemba 2012. godine, izvršili krivično djelo zloupotrebe službenog položaja i nesavjesnog rada u službi čime su nanijeli štetu Boračkoj organizaciji Doboj u iznosu od 326.100 KM.

Za isti iznos jedna visokoobrazovna ustanova u Doboju stekla je imovinsku korist.

(Srna, na fotografiji: Pantelija Ćurguz)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE