• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Patriot": Uhapšeni Budimirovi saradnici

U nastavku akcije "Patriot" slobode je lišena još jedna osoba, nakon što su uhapšene tri osobe koje se dovode u vezu sa korupcijom.

 "Patriot": Uhapšeni Budimirovi saradnici Izvor: MONDO

Ranije danas uhapšeni su savjetnik federalnog ministra pravde Haris Kovačić iz Mostara, Mira Ćorić iz Mostara koja je donedavno obavljala funkciju savjetnika predsjednika Federacije BiH Živka Budimira, te Željka Čutura iz Posušja, objavio je portal "Republika.info".

Sve troje uhapšenih, u akciji koju provode pripadnici Sipe, navodno se dovode u vezu sa koruptivnim djelima i podmićivanjem u vezi sa pomilovanjima u Federaciji koja je potpisivao Živko Budimir, zbog čega je i uhapšen.

Budimir i njegov savjetnik Petar Barišić oko 16 časova prebačeni su u mostarski zatvor, nakon što im je određen 30-dnevni pritvor.

Sud BiH odredio je danas jednomjesečni pritvor Budimiru, koji je osumnjičen za primanje mita i kršenje Zakona o pomilovanju. Pritvor je, na prijedlog Tužilaštva BiH, određen i za Petra Barišića, Sauda Kulosmana, Hidajeta Halilovića i Ivana Jurčevića, potvrđeno je Srni u Sudu BiH.

Pripadnici Sipe izveli su 26. aprila tri akcije na širem području BiH, u okviru kojih je uhapšeno 20 osoba, među kojima i Budimir.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE