• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brčko: Odbijen pritvor za uhapšene u "Zolji"

Osnovni sud u distriktu odbio je prijedlog Tužilaštva distrikta da se osumnjičenima za trgovinu drogom uhapšenim u akciji „Zolja“ odredi pritvor.

 Brčko: Odbijen pritvor za uhapšene u "Zolji" Izvor: MONDO

Tužilaštvo distrikta Brčko predložilo je pritvor za tri lica uhapšena u akciji "Zolja" u petak, 26. aprila, zbog sumnje da su trgovali drogom, a Osnovni sud u distriktu odbio je taj prijedlog, navodeći da za određivanje pritvore ne postoje posebni razlozi.

Pritvor je bio predložen za I.L., A.S. i A.A. Oni su uhapšeni u petak, 26. aprila, u policijskoj akciji "Zolja" zbog sumnje da su trgovali drogom.

U ovoj akciji, vođenoj pod nadzorom Tužilaštva distrikta, slobode je lišeno više lica koja su drogu prodavala, nudila na prodaju i radi prodaje držala, prenosila, te posredovala u prodaji i kupovini na području distrikta.

Pritvor je predložen zbog bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi uništiti, sakriti ili izmijeniti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, uticati na svjedoke, saučesnike i prikrivače ili ponoviti krivično djelo za koje se može se izreći kazna zatvora tri godine ili teža kazna, saopšteno je iz brčanskog Tužilaštva.

Tužilaštvo smatra da je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora 10 godina, a koje je posebno teško, s obzirom na posljedice krivičnog djela.

"Puštanje na slobodu osumnjičenih rezultiralo bi stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda posebno iz razloga što su građani iskazali ličnu zabrinutost u slučaju puštanja na slobodu osoba lišenih slobode", navodi se u saopštenju.

Iz Tužilaštva navode da je Osnovni sud distrikta utvrdio postojanje osnovane sumnje da su osumnjičeni počinili krivično djelo za koje se terete, ali je umjesto predložene mjere pritvora odredio mjere zabrane.

Riječ je o zabrani posjećivanja određenih mjesta i područja i zabrani komuniciranja osumnjičenih, kako međusobno tako i sa drugim osobama, koje imaju saznanja o krivičnom djelu.

Iz Tužilaštva poručuju da će se žaliti Apelacinom sudu distrikta, čim bude dostavljen pisani otpravak odluke Suda.

Akcija "Zolja" provedena je na području Brčko distrikta zbog sumnje da su osumnjičeni od 27. februara do 25. aprila prodali oko 1,1 kilogram heroina i oko 50 grama marihuane.

I.L. i A.S. uhapšeni su kada su prema prethodnom dogovoru prodali kilogram heroina trećim licima koja su im drogu platila sa 18.000 evra.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE