• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka: Osnovci prikupili 15 tona sirovina

Završena akcija prikupljanja sekundarnih sirovina u banjalučkim osnovnim školama koju je organizovala „Čistoća“ A.D Banja Luka.

 Banjaluka: Osnovci prikupili 15 tona sirovina Izvor: MONDO

U akciji koja je trajala od 10. - 30. aprila učestvovalo je 13 osnovnih škola, a prikupljeno je 15 tona sekundarnih sirovina.

„U toku akcije prikupljala se papirna i PET ambalaža, a najuspješnija škola u ovoj akciji je bila "Ivo Andrić", a zatim "Zmaj Jova Jovanović", dok je na trećem mjestu škola Georgi Stojkov Rakovski. Ova akcija je imala za cilj da pripadnicima najmlađe populacije, ali i svom školskom osoblju ukaže na bitnost odvajanja otpada na mjestu nastanka, kao i da se od takvih aktivnosti obezbjeđuje i dodatna finansijska korist, jer su škole za prikupljenu ambalažu dobile novac u visini cijene otkupa ovih sirovina“, rekao je Jasminko Bogdanić, generalni direktor „Čistoća“ A.D Banja Luka.

Akciji prikupljanja papirne i PET ambalaže, prethodila je edukacija učenika banjalučkih osnovnih škola o odvojenom prikupljanju otpada koju je organizovala „Čistoća“.

Prikupljanje papirne i PET ambalaže se realizuje u okviru akcije “Čist primjer” koju je pokrenula „Čistoća“ A.D Banja Luka, a u cilju podizanja javne svijesti o značaju odvajanja otpada na mjestu nastanka. Odvajanjem otpada na mjestu nastanka utiče se na smanjenje količine otpada koji završava na deponiji i umanjuje negativan uticaj na životnu sredinu.
Na ovaj način, banjalučka Čistoća želi da prenese poruku da svako od nas ima priliku da svojim aktivnostima u pravcu efikasnog upravljanja otpadom bude čist primjer u svojoj zajednici.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE