• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Do firme u RS za samo tri dana

Vlada RS dala saglasnost za realizaciju projekta koji ima za cilj skraćenje registracije poslovanja sa 23 na tri dana

 Do firme u RS za samo tri dana Izvor: MONDO

Projekat će biti realizovan u okviru reforme u oblasti registracije poslovanja u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Osnovni ciljevi reforme su skraćenje registracije poslovanja sa 23 na tri dana, te smanjenje broja potrebnih procedura sa 10, odnosno 11 za djelatnosti trgovine, turizma i ugostiteljstva, na pet procedura.

Među ciljeve spada i uspostavljanje jedinstvenog registra svih poslovnih subjekata - i pravnih i fizičkih lica na jednom mjestu, smanjenje troškova otpočinjanja poslovanja na što je moguće manju mjeru i osigurati principe pravne sigurnosti.

Vlada je na današnjoj sjednici prihvatila i informaciju o prijedlogu projekta "Poslovno-edukativni centar za pružanje usluga digitalne štampe" i dala saglasnost za njegovu realizaciju. Glavna ciljna grupa ovog projekta su studenti banjalučkog Univerziteta.

Njima bi se, po tržišno konkurentnim i nižim cijenama, uz znatno bolji kvalitet i dostupnost, omogućila usluga digitalne štampe materijala neophodnih za školovanje.

Projektom je predviđena adaptacija prostora Tehnološkog fakulteta za smještaj centra, te instaliranje najsavremenije opreme za digitalnu štampu, kopiranje, skeniranje i završnu obradu svih formata dostupnih na tržištu.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE