• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slučaj Budimir: Apelacija ustavnom sudu BiH

Advokati Živka Budimira predali su apelaciju Ustavnom sudu BiH kojom se žale na povredu ljudskih prava predsjednika FBiH prilikom pritvaranja.

 Slučaj Budimir: Apelacija ustavnom sudu BiH Izvor: MONDO

U apelaciji je istaknuta politička pozadina kompletnog slučaja, te da postoje navodi da je riječ o politički motivisanom lišavanju slobode.

Apelacijom je zatražen odgovor da li je Sud BiH nadležan da postupa u ovom slučaju, a postavljena su i pitanja zakonitosti dokaza koje je Tužilaštvo BiH do sada skupilo, te političko-medijskog ambijenta stvorenog oko tog predmeta, prenosi sarajevsko "Oslobođenje".

Ragib Hodžić, član Budimirovog advokatskog tima, objasnio je da se apelacijom Ustavnom sudu BiH želi osporiti zakonitost postupka upada policije, pretresa i na kraju pritvaranja predsjednika Federacije Živka Budimira.

Predsjednika FBiH su, po nalogu Tužilaštva BiH, 26. aprila uhapsili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu, a Sud BiH mu je odredio jednomjesečni pritvor.

Budimir i grupa uhapšenih u akciji "Patriot" dovode se u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti korupcije u vezi sa organizovanim kriminalom, zloupotrebom položaja ili ovlaštenja i protivzakonitim posredovanjem.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE