• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsjedništvo podržalo rezoluciju o Siriji

Predsjedništvo BiH razmotrilo Prijedlog rezolucije Generalne skupštine UN o situaciji u Siriji i odlučilo da podrži ovaj dokument.

 Predsjedništvo podržalo rezoluciju o Siriji Izvor: MONDO

Predsjedništvo BiH razmotrilo je Prijedlog rezolucije Generalne skupštine UN o situaciji u Siriji i odlučilo da podrži ovaj dokument, o čemu će Misija BiH pri UN u Njujorku biti upoznata, izjavio je ministar inostranih poslova BiH Zlatko Lagumdžija. Lagumdžija je danas o rezoluciji o Siriji razgovarao sa ambasadorima i otpravnicima poslova u ambasadama zemalja članica Organizacije islamske saradnje (OIK) - Saudijske Arabije, Kuvajta, Egipta, Malezije, Libije, Katara i Turske.

On je informisao ambasadore da je Predsjedništvu BiH uputio prijedlog da BiH podrži rezoluciju, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Ambasadori islamskih zemalja akreditovanih u BiH iskazali su veliko interesovanje za stav BiH o pitanju rezolucije.

Predlagač rezolucije Generalne skupštine UN o situaciji u Siriji je Katar, a kosponzori su SAD, Francuska, Velika Britanija, Saudijska Arabija, Egipat, Maroko, Jordan i Turska. Među kosponzorima je i 19 članica EU.

Na sastanku se razgovaralo i o najnovijem razvoju događaja u Siriji, s posebnim naglaskom na negativan uticaj sirijske krize na stabilnost regiona.

Lagumdžija je izrazio žaljenje zbog ogromnog broja civilnih žrtava, te nadu da će američko-ruska mirovna inicijativa konačno dovesti do prekida sukoba i otpočinjanja procesa uspostavljanja trajnog mira.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE