• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Završen protest radnika GRAS-a

Protest radnika Gradskog saobraćajnog preduzeća Sarajevo koji su ponovo tražili prava ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo, završen je.

 Završen protest radnika GRAS-a Izvor: MONDO

Protest nekoliko stotina radnika Gradskog saobraćajnog preduzeća Sarajevo (GRAS), koji su ponovo tražili svoja prava ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo, završen je nakon što je za sutra zakazan sastanak predstavnika Vlade i ovog preduzeća.U Sindikatu GRAS-a je potvrđeno da je iz Vlade stigao poziv na sutrašnji sastanak i predstavnici Sidnikata potvrdili su dolazak.

"Mi ih već pet dana molimo za sastanak, govorimo da smo za razgovor, da nismo teroristi, da smo građani ovog kantona", rekao je novinarima predsjednik Sindikata komunalne privrede GRAS-a Adnan Himzanija.

Radnici GRAS-a najavili su da će stupiti u novi štrajk ako sutra ne bude postignut dogovor. "Dogovorićemo se, jer mi smo spremni. Pet godina nismo primili bruto platu, već samo dijelove, ne uplaćuju nam kredite, nemamo zdravstveno osiguranje i to će biti osnova za razgovore", naveo je Himzanija.

Radnici sarajevskog GRAS-a danas i juče popodne održali su mirne proteste ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo zbog neuplaćivanja penzionog i zdravstvenog osiguranja, kašnjenja dvije plate, te drugih problema u ovom preduzeću.

Protesti su prošli bez incidenata, ali uz pozive na ostavku ministra saobraćaja Kantona Sarajevo Jusufa Bubice i hapšenje odgovornih za trenutnu situaciju u ovom javnom preduzeću čiji dugovi iznose više od 120 miliona KM.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE