• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vanredna sjednica o situaciji u FBiH

Dom naroda Parlamenta FBiH danas će raspravljati o aktuelnim pitanjima u ovom entitetu, s posebnim osvrtom na slučaj predsjednika FBiH Živka Budimira.

 Vanredna sjednica o situaciji u FBiH Izvor: MONDO

Dom naroda Parlamenta Federacije BiH (FBiH) održaće danas sa početkom u 15.00 časova vanrednu sjednicu na kojoj će biti raspravljano o aktuelnoj političkoj situaciji u FBiH, s posebnim osvrtom na slučaj predsjednika FBiH Živka Budimira.

Ovo je bio prijedlog klubova srpskog i hrvatskog naroda, koji je podržala većina delegata Doma naroda.

Ustavnopravna komisija ovog doma zadužena je da do početka sjednice pripremi prijedloge zaključaka o kojima će se raspravljati, prenose federalni mediji.

Prijedlog većine Kluba Bošnjaka bio je da se vanredna sjednica održi za desetak dana, kada ističe jednomjesečni pritvor Budimiru, jer bi tada, kako je rekao predsjedavajući ovog kluba Amir Zukić, situacija trebala biti jasnija. Međutim, ovaj prijedlog nije podržan.

Nakon odluke o vanrednom zasjedanju, u Sarajevu je danas nastavljena 14. redovna sjednica Doma naroda, koja je otvorena u decembru prošle godine i na kojoj će biti razmatrane, između ostalih, izmjene i dopune Zakona o agencijama i unutrašnjim službama za zaštitu ljudi i imovine i Zakona o pravosudnom ispitu.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE