• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Velike mogućnosti za studiranje u Francuskoj

Razlog zbog kojeg se studenti iz BiH ne prijavljuju za studije u Francuskoj jeste strah od francuskog jezika ili njegovo slabo poznavanje

 Velike mogućnosti za studiranje u Francuskoj Izvor: MONDO

Francuska je treća zemlja u svijetu po broju stranih studenata, ali se studenti iz BiH više opredjeljuju da studiraju u Austriji ili Njemačkoj zbog neinformisanosti o mogućnostima studiranja i stipendijama, rečeno je danas na Univerzitetu u Banjaluci, tokom prezentacije studija u Francuskoj.

Ataše za univerzitetsku saradnju Ambasade Francuske u BiH Ketrin Konstant rekla je da Francuska ima veoma dobre studijske programe nakon kojih se studenti mogu zaposliti.

Prema njenim riječima, studenti iz BiH u Franciskoj mogu dobiti stipendije od francuskih regiona u kojima se fakulteti nalaze i francuske Ambasade u BiH, putem kojih mogu da plate studije iz evropskih fondova.

"Francuska prima veliki broj stranih studenata, najviše zbog kvaliteta svojih studijskih programa, ali i zbog socijalne politike koja nudi studije po veoma niskim i povoljnim cijenama", rekla je Konstantova.

Osim neinformisaniosti, kao razlog zbog kojeg se studenti iz BiH ne prijavljuju za studije u Francuskoj Konstantova navodi i strah od francuskog jezika ili njegovo slabo poznavanje, te istorijske pretpostavke.

Prema njenim podacima, u Francuskoj trenutno ima oko 20 studenata iz BiH na sva tri ciklusa studija. Najviše studenata iz BiH u ovoj zemlji je studiralo od 1990. do 1996. godine.

Više informacija o mogućnostima studiranja u Francuskoj zainteresovani mogu dobiti na aresi www.campusfrance.org.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE