• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Druge opštine u dugovima, Derventa u suficitu

Dok mnoge opštine u RS imaju problema sa servisiranjem tekućih obaveza, Derventa prošlogodišnjim suficitom finansira infrastrukturne projekte

 Druge opštine u dugovima, Derventa u suficitu Izvor: MONDO

Opština Derventa ove godine na raspolaganju ima 1,2 miliona KM za kapitalne investicije, pola miliona KM od prošlogodišnjeg suficita i značajna sredstva iz drugih izvora za realizaciju infrastrukturnih projekata, rekao je Srni načelnik opštine Milorad Simić.

Na prvoj narednoj sjednici lokalnog parlamenta odbornici bi trebalo da razmotre Program kapitalnog investiranja kojim bi trebalo da bude definisano gđe će biti utrošeno 1,2 miliona KM ove godine.

Odluka o raspoređivanju sredstava suficita iz prošle godine trebalo bi da se nađe na dnevnom redu majskog zasjedanja.

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić rekao je Srni da će trend ulaganja u infrastrukturu biti nastavljen i da je najveći dio zahtjeva stanovništva opravdan.

"Potrebe moraju da se usaglase sa mogućnostima i da se postave neki prioriteti", istakao je Simić.

On je dodao da je suficit u prošlogodišnjem budžetu omogućio da i ta sredstva budu utrošena za zadovoljenje potreba građana.

"Sama činjenica da imamo suficit je nešto po čemu se razlikujemo od drugih. U mnogim opštinama ima ozbiljnih problema sa servisiranjem tekućih obaveza, a mi za to vrijeme imamo suficit i mogućnost da ta sredstva uložimo", kaže Simić.

On je dodao da je sasvim izvjesno da će na području derventske opštine biti ulaganja i iz drugih izvora, kao i realizovani rojekti za koje su sredstva obezbijeđena i rezervisana još prošle godine.

Prema Simićevim riječima, ostalo je skoro milion maraka za uređenja centra grada, za izgradnju kružnog toka kod Autobuske stanice i za nastavak rekonstrukcije ulica, zatim 1,3 miliona KM za izgradnju nasipa i pola miliona KM za opremanje Vatrogasne jedinice.

"Za sanaciju Osnovne škole `19. april` ugovor je već potpisan, a sasvim su izvjesna i tri miliona KM za izgradnju gerijatrije. Razgovari se vode i o novom aranžmanu sa KfW bankom (Njemačkom razvojnom bankom) o ulaganjima u komunalnu infrastrukturu", rekao je Simić.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE