• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gola službenica je zapravo sudija?!

Kancelarija u kojoj je radnica Palate pravde potpuno gola pored prozora izvodila svoje male jutarnje "predstave" pripada sudiji Vrhovnog suda FBiH.

 Gola službenica je zapravo sudija?! Izvor: MONDO

Kako piše "Dnevni avaz", taj prizor ponavljao se već nekoliko dana, što su primijetili iz susjednih zgrada, uključujući i kantonalnu i opštinsku administraciju, ali niko od zvaničnika Vrhovnog suda FBiH niti drugih institucija nije reagovao na skandal.

Sarajevski list prethodno je pisao i objavio fotografije sredovječne radnice u zgradi Federalnog ministarstva pravde u Sarajevu kako pored prozora razmaknutih zavjesa potpuno naga vježba, pleše, čita novine i spise - na očigled prolaznika i komšija!

U Palati pravde, posebno u Vrhovnom sudu FBiH, juče je, nakon što su fotografije procurile u javnost, vladalo pravo vanredno stanje, a navučene roletne na „spornoj“ kancelariji jedina su reakcija iz ove pravosudne institucije, iako je skandal kao bomba odjeknuo BiH i regionom.

"Dnevni avaz" u izdanju za subotu piše da Amir Jaganjac, predsjednik Vrhovog suda FBiH, kao i portparol te institucije nisu odgovarali na službene dopise niti se javljali na službene telefone u Sudu, iako je ovom listu potvrđeno da se Jaganjac nalazio u zgradi.

Neki od zaposlenih ispričali su da je Jaganjac „digao cijeli Sud na noge“. Ostali zaposleni nagađali su ko je misteriozna gola službenica. Lista mogućih „kandidata“ za glavnog aktera skandala tokom dana svela se na dvoje sudija Vrhovnog suda, od kojih je jedna na objavljenim fotografijama.

"Dnevni avaz" nezvanično saznaje da je osobi očito sklonoj egzibicionizmu u petak ukazana i medicinska pomoć te joj je predložena hospitalizacija na nekoj od psihijatrijskih klinika. Međutim, ona je to, kako tvrdi sagovornik sarajevskog lista, odlučno odbila.



(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE