• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veliki pomor ribe u rijeci Usori

Veliki pomor ribe dogodio se danas u rijeci Usori, nizvodno od Teslića prema naselju Žarkovina.

 Veliki pomor ribe u rijeci Usori Izvor: MONDO


Procjenjuje se da je uginulo i do pola tone riba različitih vrsta, rečeno je Srni u teslićkom Sportsko-ribolovnom društvu "Usora".

Predsjednik Sportsko-ribolovnog društva "Usora" Dušan Jotanović rekao je da ovo nije prvi put da se u rijeku Usoru ispušta otrovni otpad i da se ni ovaj put ne zna ko je za to kriv.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za inspekcijske poslove sa komunalnom policijom Goran Jović rekao je da na mjestu pomora ima dosta crnila i pjene u vodi i da se širi specifičan miris, ali da fizičkim pregledom nije moguće sa sigurnošću utvrditi odakle je tačno ispušten zagađivač.

Pretpostavlja se, dodao je on, da je do zagađenja došlo u ranim jutarnjim časovima i da se vodotok značajno izbistrio tokom dana.

Vodoprivredni inspektor uzeo je uzorak voda za analizu koji će prvog radnog dana biti poslat na laboratorijsko vještačenje u Institut za javno zdravstvo u Doboju.

O rezultatima analize javnost će biti naknadno upoznata.

Jović navodi da će na osnovu rezultata analize vjerovatno biti moguće utvrditi ko je zagadio vodu i pričinio štetu ribljem fondu.

"Kaznenim odredbama propisane su prekršajne kazne u visini od 6.000 KM do 10.000 KM, a nije isključeno da će protiv odgovornih biti pokrenute i krivične prijave", poručio je šef teslićke inspekcije.

U Sportsko-ribolovnom društvu "Usora" Teslić nadaju se da će nadležni organi utvrditi tačan uzrok zagađenja rijeke i počinioce adekvatno sankcionisati.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE