• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PIK o političkoj situaciji u BiH

U Sarajevu će danas početi dvodnevna sjednica Upravnog odbora Savjeta za provođenje mira (PIK) u BiH

 PIK o političkoj situaciji u BiH Izvor: MONDO

Politički direktori zemalja članica Upravnog odbora Savjeta za provođenje mira razmatraće danas i sutra u Sarajevu trenutnu političku situaciju u BiH.

U saopštenju iz OHR navodi se da će visoki predstavnik Valentin Incko predočiti osnovne trendove u procesu provođenja mira, s akcentom na teme sadržane u njegovom nedavnom izvještaju Savjeta bezbjednosti UN.

Incko će posebno upozoriti na sporost u vezi sa napretkom BiH na putu evropske i evroatlantske integracije, političku i institucionalnu krizu u Federaciji BiH, te na pozive "predstavnika Republike Srpske na raspad države i osporavanja vladavine zakona".

Delegacija Savjeta ministara BiH, na čelu sa predsjedavajućim Vjekoslavom Bevandom, obavijestiće članove PIK-a o planovima za dalji napredak BiH, dok će predstavnici Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), EU i NATO-a izvijestiti o napretku koji je BiH postigla na rješavanju fiskalnih izazova i ispunjavanju zahtjeva za evropske i evroatlantske integracije.

Na dvodnevnoj sjednici PIK-a biće riječi i o realizaciji programa "pet plus dva" i političkoj situaciji u BiH, s posebnim naglaskom na krizi u FBiH, izazovima Mirovnom sporazumu i pitanju jedinstvenog matičnog broja, Srebrenici i Mostaru.

Početak današnjeg sastanka političkih direktora Upravnog odbora sa delegacijom Savjeta ministara BiH predviđen je za 16.00 časova u zgradi institucija BiH.

Sutra u 16.45 časova, nakon sjednice PIK-a, u OHR-u biće održana konferencija za novinare visokog predstavnika u BiH Valentina Incka i prvog zamjenika visokog predstavnika Roderika Mura.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE