• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pak predlaže suspenziju BiH iz Savjeta Evrope

Izvjestilac Evropskog parlamenta za BiH Doris Pak predložila Evropskom parlamentu da pozove Savjet Evrope na suspenziju članstva BiH.

 Pak predlaže suspenziju BiH iz Savjeta Evrope Izvor: MONDO

U amandmanu na rezoluciji o BiH, o kojoj će se poslanici EP izjasniti sutra, Pakova je predložila i da se suspenduje Prelazni trgovinski ugovor i obustave pretpristupni (IPA) fondovi za BiH, objavljeno je na sajtu EP.

Pakova, koja je autor rezolucije, podnijela je takav amandman zbog izostanka napretka u primjeni presude u slučaju "Sejdić-Finci" i opšteg izostanka napretka u procesu integracije BiH u EU.

U Rezoluciji o napretku BiH navodi se izostanak napretka u ispunjavanju uslova za stupanje na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i uslova potrebnih za predaju kredibilne aplikacije za članstvo i dobijanje statusa kandidata.

Da bi BiH napredovala na putu evropskih integracija, neophodno je da primijeni odluku Suda za ljudska prava u Strazburu u slučaju "Sejdić-finci", da bi predstavnicima nacionalnih manjina bilo omogućeno da se kandiduju na izborima za Predsjedništvo BiH i Dom naroda parlamenta BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE