• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beograd: Dogovorili se DS i SPS, LDP odustaje?

Lista za evropski Beograd i koalicija oko SPS utvrdili su principe rada beogradske vlasti za koje očekuju da će dobiti podršku LDP-a.

 Beograd: Dogovorili se DS i SPS, LDP odustaje? Izvor: MONDO

Lista za evropski Beograd i koalicija oko SPS utvrdili su principe rada gradske vlasti za koje očekuju da će dobiti podršku Liberalno demokratske partije (LDP).

Gradski odbor Demokratske stranke (DS) naveo je u saopštenju da je među ključnim principima "profesionalizacija rada gradskih preduzeća" što znači da će ubuduće najmanje polovina direktora tih preduzeća biti nestranačke ličnosti.

Dogovoren je i princip unapređivanja transparentnosti rada Uprave za javne nabavke, što znači da će ubuduće svim građanima i svim drugim zainteresovanim stranama biti omogućeno da imaju kompletan uvid u sve javne nabavke gradskih vlasti, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da će principi rada vlasti biti predstavljeni u direktnim razgovorima sa predstavnicima LDP-a, koja treba da podrži manjisku gradsku vladu Liste za evropski Beograd i socijalista.

LDP spremna je da izađe na nove izbore za gradski parlament, jer neće odustati od svojih principa za formiranje vlasti u Beogradu, nezvanično saznaje agencija Beta.

U LDP-u preovlađuje stav da bi novi izbori u Beogradu bili najbolje rešenje, zato što bi posle njih mogla da se formira proevropska gradska vlada koja neće zavisiti od socijalista.

LDP je ranije isticala da je njena podrška manjinskoj vladi Liste za evropski Beograd predvođene Demokratskom strankom (DS) i koalicije oko socijalista uslovljena principom "depolitizacije i departizacije" gradske vlasti.

Rok za izbor gradskog rukovodstva ističe u petak, 22. avgusta.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE