• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Neprmimjerno ponašanje SDS-a

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini RS Siniša Dodik izjavio je da je neprimjereno ponašanje Kluba poslanika SDS-a, koji je napustio "Aktuelni čas".

 Dodik: Neprmimjerno ponašanje SDS-a Izvor: MONDO

"Frustracije predsjednika ovog kluba Vukote Govedarice ne smiju biti prenesene u ovaj visoki dom. SDS pokušava da napravi senzaciju i to nije dobro", rekao je novinarima Dodik.

Govoreći o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o šumama, Dodik je rekao da Klub poslanika SNSD-a još razmatra visinu stope za naknade lokalnim zajednicama.

"Veoma je važno da se utvrdi način na koji se troši novac od naknada. Promjeni stope najviše se protive pojedini načelnici opština iz SDS-a, koji su nenamjenski trošili novac od naknada", dodao je Dodik.

Komentarišući Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sprečavanju sukoba interesa u organima vlasti u Srpskoj, Dodik je istakao da ga nisu podržali skupštiniski odbori i da je zbog toga povučen sa dnevnog reda.

"Ovaj zakon SNSD-u nije bio problematičan, jer da je tako Vlada ga ne bi uputila u skupštinsku proceduru", kaže Dodik.

Šef Kluba poslanika DNS-a u parlamentu Srpske Spomenka Stevanović istakla je da su prevladali određeni interesi pojedinaca iz pozicije i opozicije i da je zbog toga iz parlamentarne procedure povučen Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sprečavanju sukoba interesa u organima vlasti u Srpskoj.

"Procjena je da bi se ovaj zakon direktno odnosio na najmanje 20 poslanika iz pozicije i opozicije u parlamentu Srpske koji bi bili u sukobu interesa", rekla je Stevanovićeva, napomenuvši da nije dobro što je zakon povučen.

Ona je naglasila da će DNS uložiti amandman na Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o šumama, kojim bi naknade lokalnim zajednicama bile 10 odsto.

Stevanovićeva je dodala i da DNS neće glasati za ovaj zakon ukoliko izdvajanje za naknade lokalnim zajednicama ne bude 10 odsto.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE