• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Advokat: Laptop je Radovanov, možda ima virus

Branilac Radovana Karadžića izjavio je da je MUP nesumnjivo utvrdio da su laptop i diskete pronađeni na Batajničkom drumu pripadali Karadžiću.

 Advokat: Laptop je Radovanov, možda ima virus Izvor: MONDO

Branilac haškog optuženika Radovana Karadžića, advokat Svetozar Vujačić, izjavio je danas da je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) nesumnjivo utvrdilo da su laptop i diskete pronađeni na Batajničkom drumu pripadali Karadžiću.

"Brojne ekspertize otisaka prstiju i DNK tragova definitivno su potvrdile da laptop i diskete pripadaju Karadžiću. Nisam preuzeo računar i diskete, jer sutra u 12 sati hoćemo da dovedemo stručnjaka koji bi ustanovio da li je u kompjuter ubačen virus i da li je nešto menjano", rekao je Vujačić agenciji Beta.

Vujačić je rekao da je MUP potvrdom da su stvari nađene na Batajničkom drumu pripadale Karadžiću demantovao zvaničnu verziju po kojoj je Karadžić uhapšen 21. jula, a ne 18. jula, kako tvrdi njegova odbrana.

"Nemam primedbu na MUP, sve su radili po zakonu. Ima tu još dosta otisaka i tražiću da budu ispitani svi tragovi, kako bi dokazali da nije odbrana podmetnula torbu sa laptopom, niti Karadžićevi rođaci, pa ćemo onda tražiti da budu uzeti DNK uzorci od operativaca BIA-e koji su uhapsili Karadžića", rekao je Vujačić.

Vujačić je izrazio sumnju i u zvaničnu verziju pronalaska torbe na Batajničkom drumu, rekavši da je "slučajni nalazač" 11. avgusta video diskete i laptop, a zatim flomasterom na papiru formata A4 napisao "Tužilaštvu za ratne zločine, tužiocu Vladimiru Vukčeviću", i taj papir stavio u plastičnu foliju.

"A onda je otišao u centar grada i iz govornice nije pozvao broj 92, nego direktno Tužilaštvo za ratne zločine, koje je obavestilo policiju, a policija pronašla torbu. Tako obavešten slučajni nalazač ne postoji nigde na svetu. Odmah je znao ko je Vukčević", rekao je Vujačić.

Dodao je i da je torba u kojoj su bili laptop i diskete bila "apsolutno nova" i da je nemoguće da na nju nije palo ni zrno prašine od hapšenja Karadžića, koje se dogodilo najmanje 20 dana ranije.

Akcioni tim za saradnju sa Haškim tribunalom saopštio je 12. avgusta da je 11. avgusta na Batajničkom putu pronađena torba sa prenosnim računarom (laptopom) i 55 disketa za koje se sumnja da pripadaju Karadžiću.

Tim je naveo da je torba pronađena oko 15 sati na osnovu dojave i aktivnosti nadležnih državnih organa.

Osim laptopa i disketa u torbi su nađeni i novinski isečci i dve knjige.

Karadžić i njegovi branioci naveli su u više navrata da su mu prilikom hapšenja oduzeti laptop i diskete i da je uhapšen u gradskom autobusu na liniji 73 (Novi Beograd - Batajnica) tri dana pre nego što je to zvanično saopšteno.

Savet za nacionalnu bezbednost saopštio je 21. jula da je Karadžić te večeri uhapšen u okolini Beograda.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE