• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DS i LDP postigle dogovor o vlasti u Beogradu

DS i LDP postigle su u subotu dogovor o konstituisanju gradske vlasti u Beogradu, izjavio je predsednik Gradskog odbora LDP-a Dejan Ranđić.

 DS i LDP postigle dogovor o vlasti u Beogradu Izvor: MONDO

Demokratska stranka (DS) i Liberalno-demokratska partija (LDP) postigle su u subotu dogovor o konstituisanju gradske vlasti u Beogradu, rekao je agenciji Beta predsednik Gradskog odbora LDP-a Dejan Ranđić.

"Pregovori su ušli u završnu fazu. Štaviše, možemo reći da je napravljen dogovor o formiranju gradske vlasti", rekao je Ranđić i dodao da je ostalo još da se razrade "tehnički detalji".

Tokom dana bi DS i LDP trebalo da se dogovore kada će biti zakazana sednica Skupštine grada Beograda na kojoj će se birati gradonačelnik i članovi gradskog veća, a Ranđić očekuje da će ta sednica biti u utorak.

Ranđić je naveo da je u pregovorima sa DS-om postignut dogovor o depolitizaciji i departizaciji gradske vlasti u svim oblastima rada, uključujući Sekretarijat za urbanizam koji se u medijima navodio kao "kamen spoticanja" u pregovorima.

Šef beogradskih liberala je kazao da LDP neće učestvovati ni u jednom Sekretarijatu, niti će voditi javna preduzeća, ali je dodao da postoji mogućnost da LDP kandiduje nestranačku ličnost za gradskog sekretara za urbanizam.

On je kazao da je deo dogovora da LDP učešćem u gradskoj skupštini omogući određenom broju profesionalaca, nestranačkih ličnosti da "na pravi način rade svoj posao i da budu postavljeni na jako odgovorna mesta".

Prema njegovim rečima, posebna tačka dogovora oko koje je "zapelo" u razgovorima bila je demonopolizacija unutar Apotekarske ustanove Beograd.

"Nakon poslednjih razgovora vođenih tokom današnjeg prepodneva postignut je dogovor da se izvrši transformacija i dodatna transparentnost rada Apotekarske ustanove", kazao je Ranđić.

Gradsku vlast u Beogradu formiraće Lista za evropsku Srbiju predvođena DS-om i koalicija oko Socijalističke partije Srbije. Manjinsku vlast će podržati LDP.

Sednica Skupštine grada Beograda, na kojoj bi, između ostalog, trebalo da budu izabrani gradonačelnik, zamenik gradonačelnika i članovi Gradskog veća zakazana je za utorak, 19. avgust, saopštila je danas informativna služba Skupštine grada.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE