• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beograd: Ko će biti direktori javnih preuzeća?

Stranke koje su formirale vlast u Beogradu treba da predlože gradskog menadžera i arhitektu, 14 sekretara i direktore 21 preduzeća

 Beograd: Ko će biti direktori javnih preuzeća? Izvor: MONDO

Stranke koje su formirale vlast u Beogradu treba da predlože gradskog menadžera i arhitektu, 14 sekretara i direktore 21 javnog i javno komunalnog preduzeća, nakon što su u utorak izabrale gradonačelnika, njegovog zamenika i članove Gradskog veća.

Novi načelnik Gradske uprave, koji treba da bude izabran na narednoj sednici Skupštine grada Beograda, postaviće gradske sekretare i to za finansije, urbanizam i građevinske poslove, komunalne i stambene poslove, imovinsko-pravne poslove i građevinsku inspekciju, saobraćaj, zaštitu životne sredine, privredu, kulturu, obrazovanje, sport i omladinu, zdravstvo, socijalnu i dečju zaštitu, inspekcijske poslove i upravu.

Grad Beograd osnivač je 11 javnih komunalnih preduzeća, devet javnih preduzeća, jedne organizacije, 36 ustanova kulture (pozorišta, kulturni centri, muzeji, biblioteke, organizacije), 17 ustanova dečje zaštite (predškolske ustanove), tri ustanove socijalne zaštite, tri ustanove fizičke kulture (sportski centri) i 27 zdravstvenih ustanova (domovi zdravlja, apoteke, zavodi, kliničko-bolnički centri).

Biće imenovani direktori "Beogradskog vodovod i kanalizacija", "Beogradskih elektrana", "Gradskih pijaca", "Pogrebnih usluga", "Zelenila Beograd", "Gradske čistoće", "Parking servisa", "Infostana", "Beogradputa", Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP) "Beograd" i "Gradskog stambenog".

Rukovodeće funkcije biće određene i u javnim preduzećima kao što su Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, Urbanistički zavod, RTV Studio B, Turistička organizacija Beograda, "Sava centar", "Ada Ciganlija", "Beogradska tvrđava", "Arena Beograd", "Hipodrom Beograd" i "Beograd vode".

Na raspolaganju strankama će biti i razne direkcije, među kojim su najpopularnije Direkcija za puteve i Direkcija za javni prevoz.

Stranke vladajuće koalicije predložiće i direktore 36 ustanova kulture, 17 ustanova dečje zaštite, tri ustanove socijalne zaštite, tri ustanove fizičke kulture ( SRC Tašmajdan i Pionirski grad, Gradski centar za fizičku kulturu) i 27 zdravstvenih ustanova .

Rukovodeća mesta u svim tim ustanovama i institucijama deliće se prema međustranačkom dogovoru vladajuće koalicije - liste Za evropski Beograd, koalicije SPS-PUPS i LDP-a.

Stranke su u predizbornoj kampanji isticale da oni koji su dobro radili treba da nastave da obavljaju isti posao, kao i da će kriterijum za imenovanje i postavljanje kadrova biti njihova stručnost, a ne politički angažman.

Prema pisanju medija, SPS bi trebalo da predloži funkcionere u najmanje četiri javna preduzeća i tri sekretarijata. Socijalistima bi, kako se navodi, pripao GSP, "Beoelektrane", "Sava centar" i "Beogradska arena".

Prema koalicionom sporazumu sa DS, stranci G17 pripada petina funkcija dodeljenih Listi za evropski Beograd i oni će preuzeti "Gradsko stambeno","Hipodrom" Beograd i "Gradske pijace", osim što će predvoditi sekretarijate za kulturu i saobraćaj.

Gradski sekretarijati za zdravstvo i privredu dobiće čelne ljude iz redova LDP-a, kao i preduzeća "Infostan", "Beograd put", Apotekarska ustanova Beograd i Turistička organizacija Beograd.

(www.mtsmondo.com/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE