• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ugljanin ostavio dug od 11 miliona evra?

Gradonačelnik Novog Pazara Mirsad Đerlek optužio je prethodnu lokalnu vlast u Novom Pazaru da je ostavila dug u iznosu od 11 miliona evra

 Ugljanin ostavio dug od 11 miliona evra? Izvor: MONDO

Gradonačelnik Novog Pazara Mirsad Đerlek optužio je prethodnu lokalnu vlast u Novom Pazaru da je ostavila dug u iznosu od 11 miliona evra - sedam miliona evra opštinskog i četiri miliona duga u javnim preduzećima.

Đerlek je na konferenciji za novinare rekao da je opštinska uprava zatražila od nadležnih ministarstava - finansija i državne uprave i lokane samouprave, da njihove nadležne službe ispitaju poslovanje prethodne vlaste na čijem je čelu bio lider Stranke demokratske akcije Sulejman Ugljanin.

"Ubeđen sam da će nova vlast uspeti da prevaziđe nasleđene probleme mada neće biti lako. Mi se vise nećemo baviti prethodnom vlašću jer će to od sada biti problem državnih organa", kazao je Đerlek.

On je naveo da je za šest meseci ove godine lokalna samouprava samo na gorivo, dnevnice i reprezentaciju potrošila više od tri miliona dinara, što je u proseku oko 50 miliona mesečno, a da je nova vlast po svakoj od tih stavki u prvih mesec dana potrošila između 80.000 i 120.000 dinara.

Od "ušteđenog" novca, rekao je gradonačelnik, isplaćen je deo zaostalih zarada u javnim preduzećima i nadoknađen deo materijalnih troškova u osnovnim i srednjim školama.

Deo od te "uštede" izdvojen je za školski pribor i sveske koji će dobiti svi polaznici prvog razreda u predstojećoj školskoj godini, dodao je on.

Gradonačelnik je apelovao da građani prestanu sa podelama bilo da su, kako je rekao, po nacionalnoj, međuverskoj ili verskoj osnovi, a oni koji se toga ne budu pridržavali biće "javno prozvani".

On je kazao da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom unutar postizborne koalicije koja je formirala vlast u Novom Pazaru - Lista za evropski Sandžak, čija je okosnica Sandžačka demokratskao partija (SDP) Rasima Ljajića, kojoj i on pripada, i Jedinstvene srpske liste koju čine četiri stranke.

Odbacujući špekulacije pojedinaca iz prethodne vlasti na račun saradnje SDP-a i SRS-a u Novom Pazaru, Đerlek je rekao da je skupštinska većina u tom gradu stabilna, kao i da je napravljena sa autentičnim predstavnicima srpskog naroda.

"Mi smo na najbolji mogući način ličnim primerom pokazali da smo protiv bilo kakvih podela, posebno na nacionalnoj osnovi", rekao je Đerlek.

(www.mtsmondo.com/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE