• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvetković: Štetna blokada Skupštine

Opstrukcija opozicije u Skupštini Srbije nanosi nam veliku štetu, izjavio je predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković.

 Cvetković: Štetna blokada Skupštine Izvor: MONDO

"Mislim da je velika šteta, i meni je neobjašnjivo kako je moguće da opozicija vrši opstrukciju Skupštine na čijem su dnevnom redu samo četiri tačke, od kojih su sve izuzetno važne za građane ove države", rekao je Cvetković je u intervjuu "Blicu", prenosi Tanjug.

Podsećajući da su u pitanju četiri ključne oblasti: evropske integracije, odnosno, ratifikacija SSP, gasni sporazum, ratifikacije kredita za izgradnju infrastrukture i potvrđivanje kontinuiteta državne politike prema Kosovu, on je rekao da je neuspeh Skupštine, a ne Vlade, to što još nisu usvojene.

Prema njegovoj oceni, kabinet na čijem je čelu ima rezultata i posle prvih pedesetak dana i vidi se da su sve tačke iz ekspozea dotaknute, ali neke nisu otišle daleko koliko bi on želeo zbog opstrukcija opozicije u Skupštini Srbije.

Upitan zašto o Kosovu retko govori i gde je Kosovo na listi njegovih prioriteta, Cvetković je rekao da postoji puni kontinuitet sa prethodnom vladom u pogledu očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

"Kosovo je na listi prioriteta u istom rangu sa prioritetom uključenja u Evropsku uniju", istakao je predsednik vlade.

Ističući da mu je sada teško da daje procenu o napretku saradnje sa EU za samo pedeset dana jer je to proces koji obično traje deset i više godina, on je rekao da vidi "samo želju i posvećenost svih članova vlade da se napreduje".

Cvetković je najavio "da će penzije svakako biti povećane do kraja godine za skoro 17 odsto" i da je samo pitanje rokova, "što bi se reklo, fino podešavanje".

"Trenutno pregovaramo sa PUPS-om kako da se sve to uklopi u naše finansijske mogućnosti", rekao je premijer.

Govoreći o sudbini koncesije Horgoš-Požega, on je ocenio da je opcija sporazumnog raskida ugovora realnija i dodao da se o njoj pregovara sa koncesionarom.

"Ukoliko se taj dogovor postigne, radovi na kraku Novi Sad-Horgoš bi mogli da počnu u septembru ili oktobru", najavio je Cvetković za "Blic", prenosi Tanjug.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE