• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Krajišnik je dobrodošao u RS

Predsjednik RS poželio dobrodošlicu Momčilu Krajišniku u Srpsku, navodeći da je spreman da se sretne sa njim kad god Krajišnik dođe u Banjaluku.

 Dodik: Krajišnik je dobrodošao u RS  Izvor: MONDO

Milorad Dodik smatra da su ratni lideri Republike Srpske presuđivani po inerciji pred Hasksim tribunalom, te da su svi lideri iz RS osuđivani na dugogodišnje zatvorske kazne kako bi se dokazali stereotpi da su samo Srbi krivi za rat u BiH.

"Mocilo Krajišnik se pokazao kao tvrd političar i pregovarač i zato je važnja njegova uloga, kao i Biljane Plavšić, Radovana Karadžića i svih ostalih političkih lidera tog vremena što su istrajavali na političkom rešenju koje je podrazumijevalo formiranje i život same RS", kazao je predsjednik RS za Radio RS.

Predsjednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić je kazao da je Momčilo Krajišnik "osoba koja je nesumnjivo dala veliki doprinos uspostavljanju institucija RS i u funkcionisanju Skupštine RS, čiji je bio prvi predsjednik".

"Odslužio je ono za šta je bio osuđen. Vraća se kući i želim mu svako dobro u porodičnom i profesionalnom životu za koji se on opredijeli", rekao je Radojičić za Radio RS.

Krajišnik je bio u pritvoru Haškog tribunala od aprila 2000. godine. Prvostepeno je bio osuđen za zločine počinjene tokom rata u BiH na 27 godina zatvora, ali mu je Žalbeno vijeće Haškog tribunala 17. marta 2009. izreklo kaznu od 20 godina.

Nekadašnji predsednik Skupštine RS i srpski član Predsjedništva BiH osuđen je zbog etničkog čišćenja nesrpskog stanovništva tokom rata u BiH.

Krajišnik će, kako je saopštio Opštinski odbor SDS-a, na Palama svečano biti dočekan na gradskom šetalištu. Doček će, kako su naveli mediji u BiH, direktno prenositi Radio-televizija Republike Srpske.

(MONDO/agencije)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE