• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pet stanovnika BiH želi da putuje na Mars!

Među prijavljenim kandidatima iz 120 zemalja koji su izrazili želju da putuju na Mars našla su se i imena pet stanovnika BiH!

 Pet stanovnika BiH želi da putuje na Mars! Izvor: MONDO

Iako će od Zemlje biti odvojeni desecima miliona kilometara, na put u neizvjesno kartu su kupili Jasmin Husanović, Emir Čengić i Emir Durić, kao i još dvojica državljana BiH koji su željeli da ostanu anonimni, piše "Dnevni avaz".

Iz internet portala za online grupnu kupovinu "City Deal", koji u svojoj ponudi još danas nudi vaučere za put na Mars po cijeni od sedam KM, potvrđeno je da je broj prijavljenih za ovu nesvakidašnju misiju raste iz dana u dan.

Jasmin Husanović iz Sanskog mosta kaže da je duže vrijeme razmišljao o preseljenju na drugu planetu, jer želi tamo da nađe bolji život.

"Znam da će se oni koji prihvate odlazak na Mars oprostiti sa Zemljom, meni to ne smeta, jer svakako ovdje odavno nema života . Ovim putem nemam šta da izgubim. Ovo malo godina što mi je preostalo želim da proživim što ljepše", kaže Husanović za "Avaz".

"Za to jedinstveno i uzbudljivo putovanje žrtvovaću sve snove, jer želim da budem dio nove civilizacije na toj planeti. Još ne znam šta ću od stvari ponijeti na Mars. Ako je suđeno tamo da odem da se više nikada ne vratim, neka onda tako i bude. Ako budem izabran za tu misiju, prilagodiću se svim uslovima. Volio bih tamo da upoznam i Marsovke, da vidim kakve su i te žene, ako ih uopšte ima", ističe Husanović.

Misija na Mars trebalo bi da bude pokrenuta 2023. godine, a riječ je o privatnom projektu agencije "Mars One", čije je sjedište u Holandiji. Do sada se na ovaj put prijavilo 200.000 osoba iz svih krajeva svijeta.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE