• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sipa bez saznanja o terorističkim prijetnjama

Sipa ne raspolaže saznanjima o eventualnoj ugroženosti BiH terorističkim prijetnjama koje mogu dolaziti iz spoljnih, ali i unutrašnjih struktura.

 Sipa bez saznanja o terorističkim prijetnjama Izvor: MONDO

U tom kontekstu, sa aspekta borbe protiv terorizma, a u skladu sa obavezama koje proističu iz Akcionog plana i Strategije za prevenciju i borbu protiv terorizma, Sipa u saradnji sa Tužilaštvom BiH preduzima sve potrebne mjere i radnje na prikupljanju svih relevantnih činjenica i spriječavanju bilo kakvih nezakonitih aktivnosti, rečeno je Srni u ovoj policijskoj agenciji.

U Federalnoj upravi policije nisu željeli komentarisati odlazak građana BiH u rat u Siriju kao ni mogućnost izazivanja problema u BiH, kada se vrate u zemlju, jer to pitanje nije u nadležnosti ove policijske agencije.

Ministar bezbjednosti BiH Fahrudin Radončić zauzeo se da vlasti BiH donesu poseban zakon na osnovu kojeg bi "džihad-ratnici", danas rasuti po kriznim tačkama širom svijeta kao što je Sirija, bili sankcionisani nakon povratka u BiH.

Radončić je Parlamentarnoj skupštini BiH predočio obavještajne procjene da čak 340 državljana BiH, mahom sljedbenika vehabijskog pokreta, ratuje u Siriji, Avganistanu i drugim žarištima, piše "Pres Republike Srpske".

Samo u Siriji, kao najaktivnijem svjetskom ratištu današnjice, pod oružjem je nekoliko stotina državljana BiH, koji su u javnim istupima otvorno prijetili da će pravi problemi nastati tek kad se oni vrate kući, obučeni i spremni za novi rat.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE