• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mladenović: Nerad parlamenta - dokaz nesposobnosti vlasti

Portparol Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović odbacio je optužbe da je opozicija odgovorna za nefunkcionisanje parlamenta.

 Mladenović: Nerad parlamenta - dokaz nesposobnosti vlasti Izvor: MONDO

Po njegovom mišljenju, to je upravo dokaz nesposobnosti vladajuće većine.

Mladenović je rekao da optužbe da opozicija opstruiše rad Skupštine Srbije "ne stoje" i da opozicione stranke nisu ni mogle da odlože zasedanje parlamenta, prvo na dve nedelja a potom na mesec dana. On je na konferenciji za novinare naveo da je za to najodgovornija predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović, podsetivši da su njenu smenu već zatražili opozicioni poslanici.

Portparol DSS je naveo i da će ta stranka nastaviti da učestvuje u radu parlamenta na način koji je u interesu građana i kroz koji se promoviše stranački progam. Portparol DSS je najavio i nastavak saradnje u parlamentarnom delovanju sa opozicijom - Srpskom radikalnom strankom i Novom Srbijom, uz ocenu da je to normalan pristup, poznat svuda u svetu. On je dodao da je sa SRS postignut visok stepen saglasnosti oko najvažnijih pitanja u parlamentu, navodeći da sa Liberalno demokratskom partijom nema saradanje jer ta stranka podržava vladajuću većinu.

Mladenović je ocenio da je dok je D S S bila na vlasti, od 2004. godine parlament funkcionisao nazvaviši taj period "zlatnim dobom srpskog parlamentarizma". Portparol D S S je podsetio da je tada u Skupštini Srbije usvojeno više od 300 zakona i raznih odluka ocenivši da bi "vlast trebala da se prizove pameti" i obezbedi da parlament funkioniše.

Mladenović je naveo i da bi predstavljalo "veliku sramotu" sa ogromnim posledicama po državu i građane ukoliko parlament ne bi ratifikovao, a vlada potom u praksi sprovela, gasni sporazum sa Rusijom. On je ocenio i da ne predstavlja mešanje u unutrašnje stvari Srbije nedavni javni pismeni zahtev ruskog ambasadora u Beogradu da parlament kao prvu tačku dnevnog reda razmatra ratifikaciju međudržavnog gasnog aranžmana. Mladenović je dodao da ambasador Rusije "nije rekao poslanicima kako da glasaju" već je samo izrazio očekivanje da će parlament staviti kao prvu tačku dnevnog reda ratifikaciju gasnog sporazuma.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE