• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Štrpce: Prijave protiv Srbina i Albanca

Portparol KPS izjavio je da su, nakon sukoba Srba i Albanaca u opštini Štrpce, podnete prijave protiv jednog Albanca i jednog Srbina.

 Štrpce: Prijave protiv Srbina i Albanca Izvor: MONDO

Portparol Kosovske policijske službe Veton Eljšani izjavio je u utorak da su, nakon sukoba Srba i Albanaca u opštini Štrpce, podnete prijave protiv jednog Albanca i jednog Srbina iz te opštine.

Eljšani je za agenciju Beta kazao da se oni terete za ometanje službenog lica u vršenju dužnosti i remećenje javnog reda i mira.

"Nakon incidenta koji se dogodio u zgradi opštine Štrpce, policija je privela dve osobe i protiv Albanca podnela prijavu za remećenje javnog reda i mira, dok je protiv Srbina podnela prijavu za ometanje službenog lica u izvršavanju zadatka", rekao je portparol KPS.

Kosovski mediji javili su da su srpski odbornici u opštini Štrpce, izabrani na izborima 11. maja, juče drugi put pokušali da zauzmu Direkciju geodezije i katastra u opštini Štrpce.

Kosovske vlasti i UNMIK ne priznaju rezultate srpskih lokalnih izbora 11. maja i tada izabrane vlasti nazivaju nelegalnim strukturama.

Prilikom ulaska srpskih odbornika u zgradu došlo je do sukoba radnika Direkcije za geodeziju i katastar i srpskih predstavnika. Sukob je obustavljen tek nakon intervencije policije.

Prištinska televizija Kohavizion (KTV) je u ponedeljak uveče prikazala slomljene stolice ispred ulaza u kancelariju Direkcije za geodeziju.

Ista televizija emitovala je i izjavu potpredsednika opštine Štrpce Aljija Haljimija koji je ustvrdio da je to bio još jedan od pokušaja da "ilegalne strukture preuzmu kompletnu evidenciju".

Predstavnik Srba rekao je, međutim, da je do sukoba došlo jer ih je napalo nekoliko radnika opštine albanske nacionalnosti.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE