• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kolundžija: Istorijski dan za Srbiju

Šef poslaničkog kluba "Za evropsku Srbiju" Nada Kolundžija izjavila je da su za tu listu današnji i dan kada bude ratifikovan SSP - "istorijski".

 Kolundžija: Istorijski dan za Srbiju Izvor: MONDO

Kolundžija je novinarima u parlamentu rekla da je SSP od izuzetnog političkog i ekonomskog značaja za Srbiju i da će od trenutka kada bude ratifikovan i u parlamentu, za Srbiju početi "novo odbrojavanje vremena".

Ona je navela da je pridruživanje EU trajalo nešto duže nego što je planirano i da je Srbija time izgubila mnogo šansi i prilika da već sada bude ili član EU ili na njenom pragu i da na toj činjenici rešava mnoga pitanja pa i pitanje teritorijalnog integriteta.

"Srbija bi sva svoja pitanja pa i pitanje teritorijalnog intregriteta rešavala sa mnogo bolje pozicije i sa više argumenata koji bi joj omogućili da se izbori sa tim problemom", rekla je Kolundžija.

Upitana o poseti Briselu predsednika Srbije Borisa Tadića i ministra inostranih poslova Vuka Jeremića, ona je izrazila očekivanje da će EU pružiti podršku Srbiji za njene napore da se što pre integriše, da ubrza stupanje na snagu prelaznog sporazuma, ulazak na belu šengen listu, kao i dobije finansijsku podršku.

Kolundžija je izrazila očekivanje da će izveštaj MUP-a o dešavanjima na mitingu radikala 29. jula stići u parlament do kraja nedelje i ponovila da je važno da se utvrdi istina i odgovornost za nasilje i za smrt Ranka Panića.

Upitana da li su otklonjene sve prepreke u parlamentu za normalan rad ona je rekla da su stpljenje i napor vladajuće većine da stvori atmosferu tolerancije doveli do rezultata.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE