• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ružić: SPS i JS za Sporazum sa EU

Šef poslaničke grupe SPS Branko Ružić izjavio je da će poslanici te stranke i Jedinstvene Srbije glasati za ratifikaciju SSP-a.

 Ružić: SPS i JS za Sporazum sa EU Izvor: MONDO

Ružić je sa skupštinske govornice naveo da član 135. SSP-a nije suprotan odredbama rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244, kojim se garantuje teritorijalni integritet i suvrenitet države Srbije.

On je rekao i da ne postoji druga rezolucija o Kosovu i Metohiji, ističući da Srbiju, u zalaganju za očuvanje teritorijalnog integriteta, čeka duga i teška diplomatska borba protiv nelegalno proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije.

Prema njegovim rečima, alternativa potpisivanju SSP-a je da se izolujemo i da izgubimo dragoceno vreme u evropskim integracijama i očuvanju teritorijalnog integriteta.

Ružić je rekao i da predstavnici SPS-a nisu učestvovali u kreiranju teksta SSP-a, ocenivši da je taj dokument značajan za ekonomski i socijalni razvoj građana Srbije.

On je naveo i da će, glasanjem za ratifikaciju SSP-a, socijalisti ispuniti predizborna obećanja vezana za sveukupni razvoj države.

Ružić je rekao i da u tekstu SSP-a ima i loših stvari, poput odredbe o vlasništvu nad poljoprivrednim zemljištem, koja je suprotna odredbama domaćeg zakonodavstva.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE