• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija jedna od najsigurnijih evropskih zemalja

U izveštaju kancelarije UN za borbu protiv narkotika i organizovanog kriminala Srbija je ocenjena kao jedna od najsigurnijih evropskih zemalja.

 Srbija jedna od najsigurnijih evropskih zemalja Izvor: MONDO

U izveštaju kancelarije UN za borbu protiv narkotika i organizovanog kriminala (UNODC) Srbija je ocenjena kao jedna od najsigurnijih evropskih zemalja, posle prekidanja ciklusa političke nestabilnosti i kriminala, saopštila je danas najveća bonitetna kuća na svetu "Đun end Bredstrit”.

"Đun end Bredstrit" u septembarskom izveštaju Srbiju i dalje svrstava u zemlje visokog rizika za ulaganje, sa dodeljenim rejtingom DB5a.

UNODC je, međutim, zabrinut da povezanost biznisa, politike i organizovanog kriminala i dalje ostaje izazov za one koji su se bogatili kroz kriminalne radnje tokom 1989. do 2001. godine, a sada pokušavaju da speru sa sebe takvu reputaciju i na taj način stečenu imovinu kroz legitimne poslove i ucecšćem u konstitucionalnoj politici.

Kao pozitivne signale iz Srbije stranim investitorima, ta bonitetna kuća je navela potvrdu korporacije "PepsiKo" da će ucecstvovati u pregovorima za kupovinu većinskog dela kompanije "Knjaz Miloš", čiji je sada većinski vlasnik britanska "FPP" grupa.

U pozitivne signale "Đun end Bredstrit" je ubrojao najavu Agencije za privatizaciju da će država ponuditi od 51 do 71 odsto svojih akcija u kompaniji "Jat ervejz" i interesovanje je već pokazala islandska kompanija "Islander Grup", navedeno je u saopšetnju.

(www.mtsmondo.com/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE