• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Todorović i Mirčić: SRS glasa protiv SSP

Dragan Todorović i Milorad Miršić suprotno Tomislavu Nikoliću tvrde da poslanici SRS neće glasati za SSP

 Todorović i Mirčić: SRS glasa protiv SSP   Izvor: MONDO

Potpredsednik Srpske radikalne stranke Dragan Todorović i lider vojvođanskih radikala i potpredsednik Otadžbinske uprave Milorad Miršić nasuprot zameniku predsednika stranke Tomislavu Nikoliću tvrde da poslanici SRS neće glasati za Predlog zakona o ratifikaciji Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Evropskoj uniji u Skupštini Srbije.

Dragan Todorović je rekao da je "sve jasno" i da je tačno pisanje beogradske štampe.

"Poslanička grupa SRS glasaće protiv SSP...to je stav radikala", tvrdi i Mirčić. On je rekao da za danas nije planirano održavanje bilo kakvog sastanka najviših stranačkih organa, kao su Večernje novosti prenele reči Nikolića.

"Sve će biti jasno posle predsedničkog kolegijuma već za vikend. Raspravljaćemo baš o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju", rekao je za taj dnevnik zamenik predsednika radikala Tomislav Nikolić.

Šef poslanika Srpske radikalne stranke Nikolić je u četvrtak izjavio novinarima da će radikali glasati za Sporazum o stabilizaicji i pridruživanju, pošto je predstavnik Vlade prihvatio amadman radikala.

On je objasnio da Sporazum neće biti menjan, ali da će u zakon o ratifikaciji SSP biti ubačena obaveza Vlade Srbije da sporazum tumači tako da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije.

"Predstavnik Vlade je, uz neke tehničke ispravke koje sam učinio, prihvatio amandman SRS na Predlog zakona o potvrđivanju SSP, tako da očekujem da bi zakon mogao da bude izglasan i uz glasove poslanika SRS", rekao je Nikolić u četrtak.

"Za nas je sada, uz ovaj prihvaćeni amandman, zakon prihvatljiv", naglasio je Nikolić.

Todorović sada tvrdi da novinari nisu dobro razumeli Nikolića.

U sedištu radikala niko nije želeo da potvrdi da li će se i kada održati sastanak najužeg rukovodstva stranke povodom ovih "nesporazuma", a najviši funkcioneri, uključujući i Nikolića, tokom celog prepodneva bili su nedostupni.

(agencije/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE