• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Traže smjenu i hapšenje Adila Osmanovića

Grupa građana Bratunca je mirno protestovala tražeći smjenu i hapšenje predsjednika Skupštine opštine Adila Osmanovića.

 Traže smjenu i hapšenje Adila Osmanovića Izvor: MONDO

Grupa građana Bratunca danas je mirno protestovala tražeći smjenu i hapšenje predsjednika Skupštine opštine Adila Osmanovića za koga je zaštićeni svjedok u Haškom tribunalu tvrdio da je ubio pet Srba na području Konjević Polja.

Zaštićeni svjedok, bivši pripadnik takozvane Armije BiH, to je nedavno rekao tokom svjedočenja u predmetu protiv prvog predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića.

Tvrdnja da je Osmanović počinio ubistva pet Srba bila je povod za današnje okupljanje i protest.

Okupljeni Bratunčani traže da Osmanoviću bude određen pritvor i da odatle dokazuje svoju nevinost.

"Lično nemamo ništa protiv Osmanovića i ne znamo da li je činio zločine nad Srbima, ali su teške optužbe izrečene za njega i tražimo da mu bude određen pritvor da ne bi pobjegao sa ovih prostora, pa neka odatle dokazuje nevinost", rekla je Jovanka Šarac iz čije familije je ubijeno 11 članova u srebreničkom selu Podravanje, a da zato niko nije odgovarao.

Isti broj članova porodice Marinković ubijen je u istom selu, a za to niko nije odgovarao, kao ni za brojne zločine počinjene u srednjem Podrinju.

Forum za bezbjednost opštine Bratunac danas je jednoglasno prihvatio Osmanovićev prijedlog da ovo skupštinsko tijelo traži od nadležnih institucija provođenje kompletne istrage na osnovu izjave zaštićenog svjedoka u vezi sa njegovim imenom i učešćem u proteklom ratu.

Predsjednik Foruma Nedeljko Mlađenović ocijenio je da se u posljednje vrijeme pokušava destabilizovati stanje u Bratuncu radi predstojećih opštih izbora.

"Sva dešavanja pokušavaju se zloupotrijebiti kao i izjava zaštićenog svjedoka koju mi ne želimo da tumačimo i ne ulazimo u njenu istinitost, očekujući da će to uraditi ovlaštene institucije", rekao je Mlađenović, koji je načelnik opštine Bratunac.

Osmanović je prije nekoliko dana demantovao zaštićenog svjedoka uz tvrdnju da nije bio na prostoru Konjević Polja u vrijeme koje je svjedok naveo da je počinio ubistvo Srba.

Odbornik u bratunačkom parlamentu Brano Đurić rekao je da će se o ovoj temi razgovarati i na redovnoj sjednici Skupštine opštine zakazanoj za utorak, 24. decembar.

Predsjednik Srpske radikalne stranke "Dr Vojislav Šešelj" iz Bratunca Vojin Pavlović najavio je ponovni mirni protest građana za utorak kada se bude održavala sjednica Skupštine opštine.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE