• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Djeci hladno, a Elektrokrajina krivi komšije!

Udruženje građana “Nova generacija” kroz koji dnevno prođe do dvadesetoro djece, suočava se sa velikim problemima, jer nemaju trofaznu struju.

 Djeci hladno, a Elektrokrajina krivi komšije! Izvor: MONDO

Osigurači neprestano iskaču, ako želimo da djeci skuvamo obrok, moramo da isključimo radijatore, ako hoćemo da ugrijemo vodu za kupanje ili pranje odjeće, šporet mora biti isključen, a konstantno se smrzavamo”, kaže za MONDO Maša Mirković, direktorka Nove generacije.

Prema njenim riječima, na ugovorima i rješenjima potrebnim za priključenje trofazne struje su datumi s početka ove godine, sve je uredno plaćeno, ali u Elektrokrajini tvrde da problem nije u njima.

Kažu, krive su komšije, kod kojih se nalaze bandere, a koje su vlasništvo Elektrokrajine.

Dva puta smo pokušali da priključimo struju, oba puta smo bili fizički spriječeni od strane vlasnika objekata u komšiluku, gdje je takođe trebalo da se priključi trofazna struja. Nisu nam dozvolili da to uradimo, a mi se ne možemo fizički obračunavati s njima”, kazao je za ATV Miroslav Kodžovan iz Elektrokrajine.

Direktorka Elektrokrajine Seka Kuzmanović takođe smatra da problem nije u ovom preduzeću, nego u ljudima koji su spriječili radnike da rade svoj posao.

“Daćemo sve od sebe da već danas ili sutra u saradnji s policijom riješimo ovu situaciju”, obećala je Kuzmanović, dodavši da uvođenje trofazne struje da bi se pomoću nje grijali ne smatra najboljom idejom.

U Novoj generaciji kažu da nemaju bolji način, jer da postoji, do sada bi riješili problem.

Zakon kaže da se nakon uplate struja mora provesti. Komšije nemaju nikakva prava da to spriječe.

Uprkos tome, djeca borave u dnevnom centru Nove generacije, a koja su najčešće žrtve porodičnog ili vršnjačkog nasilja i zlostavljanja, se i dalje smrzavaju. Ovaj centar je za njih jedino sigurno mjesto na svijetu. Ipak, i ta sigurnost je zbog loših instalacija pod znakom pitanja.

“Čekali smo godinu dana, sačekali bi još koliko treba da na naše ‘Tužićemo vas’ nisu rekli ‘Tužite, baš nas briga’. Zato će se Centar za socijalni rad, u čijem je vlasništvu objekat u kome se nalazi „Nova generacija“ obratiti Regulatornoj komisiji za energetiku. Oni su prva karika za žalbe. Borićemo se svim zakonskim sredstvima koja su nam na raspolaganju da se ovaj problem već jednom riješi”, ističe Maša Mirković.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE