• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gojkovom ocu biće amputirana noga

Petru Đuriću iz sela Ljeljenča kod Bijeljine biće u petak amputirana noga koju je povrijedio 2012. godine kada je radio u šumi za nadnicu.

 Gojkovom ocu biće amputirana noga Izvor: MONDO

U telefonskom razgovoru s Petrom, o kome brine sin Gojko i čija je priča dirnula javnost u proteklom periodu, saznali smo da nije bilo druge mogućnosti i da je amputacija noge jedini izlaz.

"Ovo je jedina mogućnost da svoj život nastavim normalno sa sinom Gojkom. Nijedan ljekar mi nije dao nadu da će mi ostaviti nogu i pristao sam na posljednju opciju, a to je amputacija. Otišao sam u privatnu kliniku 'Dr Đoković' i tamo su mi rekli da je ovo jedini spas. Teško mi je i nadam se da ću nakon operacije biti riješen muka", rekao nam je Đurić.

Operacija je zakazana za 27. decembar u toj klinici u Beogradu i koštaće 2.000 evra.

Inače, Gojko i Petar Đurić tek su se uselili u novu montažnu kuću, ali još ne mogu normalno da žive dok se stanje s nogom ne riješi nabolje.

"Hrabar je on dječak i shvata moju situaciju. Polako sam mu objasnio šta je u pitanju i shvatio je da je ovo jedino rješenje. Najbitnije mu je da se vratim živ i zdrav s operacije", rekao je Petar Đurić, prenose "Nezavisne novine".

Takođe, kako tvrdi, "Dr Đoković" je jedina klinika koja je pristala da izvrši operaciju.

"Obraćao sam se ljekarima u Banjaluci, Beogradu, Sloveniji... Svi su me odbili jer nisu vidjeli spas za moju nogu", rekao je Đurić.

Aleksandar Đoković, ortoped na klinici "Dr Đoković", rekao je za "Nezavisne" da je Petar imao razne operacije koje su bile manje uspješne. "Njemu je uspostavljena dijagnoza sufilencija cirkulacije zbog infekcije i tromboze u nozi. Ortopedski je ostalo ono što se ne može srediti i uz sve to on ima jake bolove, od kojih ne može ni da spava. Ne znam ni kako je do sada izdržao bolove, ali će uskoro tome doći kraj", rekao je Đoković.

Dodao je da je najbolje odraditi amputaciju jer nakon nje neće imati bolove.

"On je težak slučaj i jedino rješenje je amputacija, nakon koje će mu biti odrađena proteza za nogu", naglasio je Đoković.

Podsjećamo, dječak Gojko je dobio nagradu "Jelena Trikić - Majka Hrabrost" za podvig godine "Nezavisnih", a brigom o bolesnom ocu rasplakao je mnoge u BiH i regionu i podstaknuo ih na humanost.

(MONDO, Foto: Nezavisne novine)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE