• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radovan Rodić izvršio samoubistvo

Radovan Rodić (57), generalni direktor Ekonomskog instituta Banjaluka, ubio se u svom stanu u ulici Vojvode Momčila u banjalučkom naselju Čaire.

 Radovan Rodić izvršio samoubistvo Izvor: MONDO

Kako saznaje Press RS, Rodić je u ponedjeljak popodne iskoristio trenutak kada je sam ostao u stanu, a potom uzeo kanap i u klečećem položaju se objesio o kvaku na vratima kupatila.

Uviđaj su izvršili inspektori za krvne delikte CJB Banjaluka koji su, u prisustvu patologa, konstatovali da na tijelu nema tragova nasilja koji bi ukazivali na eventualno krivično djelo i da je riječ o klasičnom samoubistvu.

"Samoubistvo je oko 15:45 časova prijavljeno Operativnom dežurstvu CJB Banjaluka. Na lice mjesta upućana je patrola policije i po ulasku u stan tijelo su zatekli u kupatilu. Uviđajem je utvrđeno da se Rodić kanapom objesio o kvaku na vratima, a dežurni patolog je potvrdio da je riječ o samoubistvu. Poslije uviđaja tijelo je prevezeno na Novo groblje u Banjaluci i biće predato porodici radi sahrane", rekao je izvor lista iz policije.

On pojašnjava da je tijelo, po povratku iz škole, pronašla Rodićeva kćerka iz drugog braka. Taj prizor šokirao je jadnu djevojku, koja je iz sveg glasa počela da vrišti. Onako izgubljena pokušala je i da pomogne ocu, ali je nažalost bilo kasno.

Rodićevi rođaci i poznanici kažu da ih je vijest o samoubistvu šokirala i iznenadila.

"Niko ne može da vjerujeda je on ruku digao na sebe. Jednostavno ništa nije ukazivalo da bi se mogao ubiti. Ničim nije odavao da je u nekakvom problemu, nije bio depresivan ili nešto slično. Bio je čovjek koji je s obje noge čvrsto satajo na zemlji i zaista ne mogu da vjerujem da se ubio. Kada sam čuo da se objesio u kupatilu, tu informaciju nikako nisam mogao da "svarim" i prije bih povjerovao da su mi rekli da je ubijen. Međutim, i policija i patolog su potvrdili da je riječ o samoubistvu", rekao je Rodićev rođak, koji je insistirao na anonimnosti.

Prijatelji u nevjerici pričaju da se Rodić u posljednje vrijeme normalno ponašao i da ništa čudno nisu primjetili.

"Sve što bih rekao bilo bi čisto nagađanje... On je bio dobar i vrijedan čovjek, dobro situiran i zaista ne znam šta ga je na to natjeralo. Nikome nije jasno zašto se ubio, ali neki razlog mora postojati. To je vjerovatno poznato samo njemu", rekao je sagovornik Pressa RS.

Radovan Rodić je 1979. godine diplomirao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci. Zvanje magistra enononskih nauka stekao je 1983. godine na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, na tezu "Akumulativna i reproduktivna sposobnost privrede banjalučke regije". Doktorirao je 2007. godine u Banjaluci odbranivši tezu pod nazivom "Prestrukturiranje elektroenergetskog sektora i privredni razvoj Republike Srpske". Tokom bogate karijere radio je u opštini Kozarska Dubica, zatim u Direkciji za privatizaciju RS, ali i kao profesor na Ekonomskom fakultetu u Istočnom Sarajevu. Za generalnog direktora Ekonomskog instituta Banjaluka imenovan je 15. maja ove godine.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE