• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka: Novi konkurs za grb grada

Grad Banjaluka raspisao je novi konkurs za izbor idejnog rješenja grba grada, koji je otvoren do 22. januara naredne godine.

 Banjaluka: Novi konkurs za grb grada Izvor: MONDO

Konkurs je raspisan 23. decembra, a pravo učešća imaju fizička lica koja su državljani Republike Srpske i BiH, te pravna lica registrovana za grafički dizajn i oblikovanje na teritoriji Srpske i BiH. Konkurs možete pogledati ovdje.

Odbornici Skupštine grada Banjaluka su na sjednici Skupštine grada, održanoj 28. novembra, prihvatili Informaciju o provedenom javnom kokursu za izradu idejnog rješenja grba grada Banjaluka, u kojoj je navedeno da nije usvojeno predloženo rješenje.

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović tada je izjavio da nije prihvatio prijedlog komisije za izbor idejnog rješenja, uz obrazloženje da ne sadrži dovoljno obilježja sa kojima bi se Banjalučani identifikovali i najavio da će procedura objavljivanja pozivnog konkursa za izradu idejnog rješenja grba biti ponovo provedena.

Ustavni sud Republike Srpske je 20. februara donio odluku da grb Banjaluke i Nevesinja nije u saglasnosti sa Ustavom Republike Srpske i Zakonom o lokalnoj samoupravi, jer sadrži elemente vjerskog i nacionalnog identiteta samo srpskog naroda.

(MONDO/Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE