• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Policija FBiH: Lukač i Džebo radili po zakonu

Federalna uprava policije odbacila optužbe Sipe protiv Dragana Lukača i njegovog zamjenika Samira Džebe

 Policija FBiH: Lukač i Džebo radili po zakonu Izvor: MONDO

Federalna uprava policije odbacila je optužbe da su direktor ove policijske agencije Dragan Lukač i njegov zamjenik Samir Džebo nezakonito primali naknade za smještaj i režijske troškove, zbog čega je Agencija za istrage i zaštitu BiH (Sipa) podnijela krivičnu prijavu Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu.

Iz Federalne uprave policije saopšteno je da nisu osnovani navodi o navodnim nezakonitostima u Federalnoj upravi policije koji su objavljeni sinoć u "Dnevniku 2" Federalne televizije i da nije bilo nikakvih zloupotreba u kontekstu primanja naknada predviđenih zakonskim i podzakonskim propisima.

U saopštenju se naglašava da Sipa, prema članu 3. Zakona o Agenciji za istrage i zaštitu BiH, koji se tiče krivičnih djela iz nadležnosti Suda BiH, i prema Zakonu o krivičnom postupku BiH, nije nadležna da postupa u ovim slučajevima iz nadležnosti Federalnog tužilaštva i kantonalnih tužilaštava.

Sipa je podnijela Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv Lukača i DŽebe zbog sumnje da su nezakonito primali naknade za smještaj i režijske troškove.

Policijski službenik Sipe Kristina Jozić potvrdila je Srni da se Lukač tereti da kao direktor Federalne uprave policije nije stavio van snage nezakonito doneseno rješenje, čime je zloupotrijebio službeni položaj i ovlaštenja, s ciljem da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, što mu je omogućio DŽebo.

Time je budžet Federacije BiH oštećen za iznos koji premašuje 10.000 KM, a konačnu vrijednost će utvrditi vještak finansijske struke.

(Srna, foto: Klix.ba)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE