• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dragan Todorović novi šef SRS u parlamentu

Dragan Todorović biće novi šef radikala u Skupštini Srbije.

 Dragan Todorović novi šef SRS u parlamentu Izvor: MONDO

Visoki funkcioner Srpske radikalne stranke Dragan Todorović biće u ponedeljak izabran za šefa Poslaničkog kluba SRS-a u Skupštini Srbije, izjavio je u intervjuu za "Danas" potpredsednik te stranke Milorad Mirčić.

Mirčić je naglasio da će SRS biti bez funkcije zamenika predsednika stranke do sledećeg Otadžbinskog kongresa koji bi trebalo da se odigra tek za dve godine.

"Do tada će svi stranački organi funkcionisati bez ikakvih problema, a partijom će rukovoditi predsednik SRS-a, Vojislav Šešelj, Predsednički kolegijum, Centralna otadžbinska uprava i stranački odbori", rekao je Mirčić.

Dragan Todorović, potpredsednik SRS-a negirao je u nedelju navode da je na funkcionere SRS-a vršen pritisak da ne glasaju za ratifikaciju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

List prenosi i da se spekuliše da je sklanjanje Nikolića sa čelnih mesta u stranci zapravo priprema za povratak Vojislava Šešelja u Srbiju, koji bivšeg zamenika predsednika SRS-a vidi kao svoju konkurenciju u liderstvu strankom.

Predsednica Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić ocenjuje za "Danas" da je vrlo realno da se u neko dogledno vreme Vojislav Šešelj vrati u Srbiju i da bude kažnjen sa osam godina zatvora.

"On je već dovoljno dugo u Hagu da bi taj preostali deo kazne verovatno potpao pod neka pravila koja omogućuju da se on nađe na slobodi. Ne očekujem da će on dobiti neku kaznu od 20 ili 30 godina i da bi tom kaznom bio skinut, odnosno udaljen sa političke scene", navodi Kandićeva.

Ona očekuje da se Šešelj vrati.

"Ali ono što mi se čini sad u ovoj situaciji posle hapšenja Radovana Karadžića i rasturanja priče o herojima, jeste da nema više u Srbiji mesta za priče o herojstvima. Ono što je imao pre hapšenja, Šešelj više nema, odnosno nema više političkog polja na kojem bi Šešelj mogao da ima važno mesto", kaže Kandić.

(www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE