• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Dobro ne smije da stane

U Banjaluci se večeras održava četvrto donatorsko veče pod nazivom "S ljubavlju hrabrim srcima", posvećeno djeci oboljeloj od autizma.

 Dodik: Dobro ne smije da stane Izvor: MONDO

Donatorsko veče održava se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

"U opštoj galami i jurnjavi i opštoj prezentaciji lošega, moramo da stanemo i pokažemo svoje dobro lice. Dobro nikada ne smije da zastane i ne smije da prestane da pomaže onima kojima je to potrebno", istakao je Dodik.

On je rekao da se veliki broj humanih ljudi uključio u akciju za pomoć djeci oboljeloj od autizma. "Ovo je naše ogledalo, naše pravo i humano lice želje da vidimo patnju drugoga i da pomognemo da tu patnju što bezbolnije riješe", rekao je predsjednik Srpske.

Dodik, koji kao predsjednik Srpske svake godine organizuje slične humanitarne akcije posvećene oboljeloj djeci, podsjetio je da su prošlogodišnjom akcijom kupljene insulinske pumpe za svako dijete koje je imalo potrebu za tim.

"Kada sam se sreo sa njima i vidio koliko im to znači, u istom momentu vidio sam sve vas dobre ljude koji ste doprinijeli da ta djeca, prije svega, osjećaju da su dio ove društvene zajednice i da će im društvo i ponovo pomoći", rekao je Dodik.

Ovogodišnje donatorsko veče posvećeno je djeci oboljeloj od autizma, kojih je u Srpskoj ukupno 135. Tokom večeri je organizovan i kol-centar u kojem se na pozive na humanitarni broj 1458 javljaju poznate osobe iz političkog, društevnog, zabavnog i sportskog života Srpske i Srbije. Na humanitarni broj je do 21.05 časova upućeno 27.225 poziva.

Takođe, ovog mjeseca pozivom na broj 1458 građani mogu da doniraju po jednu marku za pomoć djeci oboljeloj od autizma.

Manifestacija se održava u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske, a direktno je prenosi Radio-televizija Republike Srpske.

Na prvoj donatorskoj večeri "S ljubavlju hrabrim srcima", održanoj krajem 2010. godine, koja je bila posvećena djeci oboljeloj od malignih bolesti, prikupljeno je 300.000 KM, dok je na drugoj, održanoj krajem 2011. godine, za djecu sa posebnim potrebama u Srpskoj uplaćeno ukupno 550.000 KM.

U decembru 2012. godine održano je donatorsko veče za djecu oboljelu od dijabetesa melitusa tipa jedan, a ukupno je prikupljeno 607.000 KM.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE