• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skupština: Stigli radikali, sednica po dnevnom redu

Poslanici SRS stigli su u Skupštinu i najavili da će poštovati dnevni red. Todorović novi šef poslaničke grupe SRS, Pop-Lazić zamenik.

 Skupština: Stigli radikali, sednica po dnevnom redu Izvor: MONDO

Novi šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke (SRS) Dragan Todorović izjavio je da se poslanici te stranke na današnjoj sednici neće javljati po poslovniku, iako im još nije dostavljen izveštaj MUP-a o dešavanjima na mitingu SRS-a 29. jula.

To je odlučeno na sastanku poslaničkog kluba stranke gde je, posle ostavke Nikolića, todorović izabran za novog šefa poslaničkog kluba SRS, a Gordana Pop-Lazić za njegovog zamenika.

Kako je poslanik SRS Borisav Pelević obavestio novinare, sastanku poslaničkog kluba održanom u zemunskom Magistratu, sedištu SRS, prisustvovao je i Tomislav Nikolić.

Nikolić se sa ostalim radikalima pojavio u Skupštini, ali nije davao nikakve izjave za medije, već se odmah povukao u stranačke kancelarije

Govoreći o izveštaju MUP-a Todorović je za skupštinskom govornicom kazao da se čuo sa ministrom policije Ivicom Dačićem, koji je prethodno rekao da MUP-u treba još vremena da završi izveštaj i da je dogovoreno da se izveštaj što pre završi i dostavi poslanicima.

MUP je trebalo da do kraja prošle nedelje dostavi izveštaj narodnim poslanicima.

"Mi smo prošle nedelje, na informaciju ministra policije Ivice Dačića, odlučili da nastavimo rad po dnevnom redu verujući da vladajuća većina stvarno želi i ima nameru da se prekine sa praksom koja nanosi najteže posledice po državu "kršenje Ustava i zakona i zloupotreba policije, tužilastva i sluzbi u dnevno-političke svrhe za obračun sa političkim protivnicima", kazao je on.

Todorović je ponovio da su neredi koji su se dogodili na mitingu SRS bili unapred planirani i dodao da su postojale dve grupe dovedene policijskim autobusima, kao i da je deo komandnog sastava policije imao informacije o tome i u skladu sa tim delovao na samom mitingu.

"Taj problem se mora rešiti. Moramo da dobijemo sve činjenice i informacije ko je odgovoran", kazao je Todorović.

Prema njegovim rečima, izjava ministra policije Ivice Dačića da MUP-u treba još vremena da završi izveštaj navodi na pomisao da vladajuća većina računa "na logiku svršenog čina" i da će drugi problemi odvesti sa puta da radikali saznaju šta su tražili.

"Sumnjam da vi želite da rešite taj problem", ocenio je Todorović.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE