• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sedmorica uhapšenih pušteni na slobodu

Sedmorica pripadnika takozvane Armije RBiH koji su juče uhapšeni zbog ratnog zločina nad srpskim civilima, nakon saslušanja pušteni su na slobodu

 Sedmorica uhapšenih pušteni na slobodu Izvor: MONDO

Sedam pripadnika takozvane Armije RBiH koji su juče uhapšeni zbog sumnje da su u avgustu 1992. godine počinili ratni zločin nad srpskim civilima u naselju Kukavice kod Rogatice, nakon saslušanja pušteni su na slobodu, rekao je Srni portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Grubešić je istakao da su ovim licima predložene mjere zabrane koje podrazumijevaju zabranu napuštanja mjesta boravišta i sastajanja sa svjedocima i osumnjičenima.

On je naglasio da će protiv ovih lica, koja će se braniti sa slobode, vrlo brzo biti podignuta optužnica.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske i Centar javne bezbjednosti (CJB) Istočno Sarajevo radili su na predmetu "Kukavice" punih sedam godina, a pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ uhapsili su juče sedam osoba osumnjičenih da su počinili ratni zločin u mjestu Kukavice.

U izvještajima o počinjenim krivičnim djelima ratnog zločina MUP-a Republike Srpske iz 2006. godine i dopunjenim izvještajem 2012. godine sumnjiče se, kako Srna nezvanično saznaje, Aziz Šuša, Muhamed Šišić, Izet Hadžić, Tarik Šišić, Aziz Aganović, Emir Drakovac, Zahid Alić i Salko Alić, od kojih je njih sedam uhapšeno.

Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu pokrenulo je istragu u predmetu "Kukavice" po tužbi koju su 16. juna 2006. godine podnijele porodice žrtava ovog strašnog zločina, koji su počinili pripadnici takozvane Armije BiH nad kolonom nezaštićenih srpskih civila koja je bježala iz Goražda i okolnih sela.

U napadu na kolonu srpskih civila, u kojoj je bilo oko 1.000 staraca, žena i djece na traktorima i u putničkim vozilima, muslimanski ekstremisti ubili su 25 lica, dok je 80 ranjeno. Kolona je krenula iz sela Jabuka preko Mesića do Rogatice, ali su je muslimanski ekstremisti napali u kanjonu kod Mesića, a svu žestinu napada pokazali su na ulazu u mjesto Kukavice.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE