• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još ništa od izveštaja MUP-a o mitingu SRS

Ivica Dačić izjavio je da je izveštaj o dešavanjima mitingu SRS kompletiran, ali da još neće biti dostavljen Skupštini, jer su neophodne dopune.

 Još ništa od izveštaja MUP-a o mitingu SRS Izvor: MONDO

"Izveštaj je kompletiran, ali se moraju obaviti neki dodatni razgovori da bi se utvrdila pojedinačna odgovornost. Rad parlamenta ne bi smeo da zavisi od istrage smrti Ranka Panica", ocenio je Dačić gostujući na Radioteleviziji B92.

Dačić je ranije najavio da će taj dokument biti završen do kraja prošle nedelje, a poslanici opozicionih stranaka su najavili da će tok današnje sednice skupštine zavisiti od toga da li je izveštaj komisije MUP-a dostavljen ili ne.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i predsednik Socijalističke partije Srbije je istako da je policija tokom tog mitinga postupala po njegovom naređenju i da nije upotrebila silu dok nije ugrožena njena i bezbednost učesnika skupa, kao i da će pojedinci koji su prekoračili ovlašćenja biti sankcionisani.

Dačić je kazao da je potreban težak splet okolnosti da se desi smrt poput Panićeve i naveo da MUP još nije dobio rezultate obdukcije.

On je rekao da su neki policajci suspendovani i da pojedini mogu da izgube posao, ako se utvrdi da su prekoračili ovlašćenja.

Dačić je rekao i da policija nije napadala, već je bila napadnuta.

Prema njegovim rečima, teško je identifikovati učesnike skupa koji su izazvali sukobe, jer su nosili kapuljače, a do problema je došlo kada organizatori više nisu mogli da ih kontrolišu.

Dačić je stranke koje kritikuju rad MUP-a podsetio da je struktura u tom ministarstvu ostala iz predhodne vlade, kad je taj resor vodila Demokratska stranka Srbije.

Upitan o ostavci Tomislava Nikolića na stranačke funkcije u Srpskoj radikalnoj stranci (SRS) Dačić je kazao da je to unutrašnje pitanje stranke i ocenio da od toga mogu imati korist partije koje pretenduju da otmu biracko telo SRS.

"SPS i SRS treba da prestanu u očima nekih ljudu da bude stranke sa kojom se ne može sarađivati, a sledeći izbori mogu doneti korekcije koje danas izgledaju čudno", istakao je ministar.

On je kazao i da se sa Tomislavom Nikolićem, povodom navoda medija o pretnjama njegovoj porodici, dogovorio da se čuju narednih dana, kao i da Nikolić nije ranije prihvatao policijsko obezbeđenje.

Predsednik SPS je još rekao da će ta partija raspravljati sa stranačkim kolegom i državnim sekretarom Ministarstva rada i socijalne politike Željkom Vasiljevićem povodom izjave da treba dovesti žene iz Azije da se udaju u srpskim selima.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE