• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prihvaćena ostavka Fehima Škaljića

Kolegijum Predstavničkog doma Parlamenta FBiH jednoglasno je prihvatio ostavku Fehima Škaljića na funkciju predsjedavajućeg ovog doma.

 Prihvaćena ostavka Fehima Škaljića Izvor: MONDO

Škaljić, član Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH, rekao je nakon sjednice Kolegijuma da je dogovoreno da on sazove vanrednu sjednicu Predstavničkog doma za 21. januar, na kojoj bi trebao da bude izabran novi predsjedavajući Predstavničkog doma.

On je potvrdio da se danas nije razgovaralo o imenima, te da će u periodu do sjednice biti održane meuđustranačke konsultacije.

"SBB BiH će biti konstruktivna opoziciona stranka i učestvovaće u procesu izbora novog predsjedavajućeg Predstavničkog doma", istakao je Škaljić na konferenciji za novinare u Sarajevu.

Šef Kluba HDZ-a BiH Marinko Čavara smatra da funkciju predsjedavajućeg Predstavničkog doma ne može obavljati Bošnjak i navodi da bi se tako kršio Ustav FBiH, s obzirom na to da su Bošnjaci na funkcijama premijera FBiH i predsjednika federalnog Vrhovnog suda.

Šef Kluba poslanika SDA Ismet Osmanović rekao je da njegova stranka trenutno nije zainteresovana za ovu poziciju, prenose federalni mediji.

On je najavio da će njegov Klub podržati svakog kandidata za kojeg ocijeni da može predsjedavati Predstavničkim domom FBiH, te da će samo u slučaju da ne bude dogovora oko zajedničkog kandidata predložiti nekoga iz svojih redova.

(Srna, Foto: Avaz)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE