• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mirović: Kriza u SRS tinja više od godinu dana

Predsednik novosadskog odbora SRS Igor Mirović tvrdi da kriza u stranci traje više od godinu dana i da se nije govorilo otvoreno o problemima.

 Mirović: Kriza u SRS tinja više od godinu dana Izvor: MONDO

Predsednik novosadskog odbora Srpske radikalne stranke (SRS) Igor Mirović izjavio je da predsedništvo SRS, čiji je i on član, na sednici od prošlog petka nije pokazalo iskrenu volju da se otvore "suštinska pitanja" o radu stranke i da problemi u stranci "tinjaju" već duže vreme.

Mirović je za novosadski "Građanski list" rekao da je na toj sednici tražio da se ne usvoji ostavka Tomislava Nikolića, kao i da se otvoreno razgovara o problemima.

"Kriza u stranci, koja je dugo tinjala, buknula je u javnosti u svoj svojoj snazi. Sama sednica od koje je sve to krenulo, trajala je samo pola sata", naveo je Mirović.

Dodao je da unustrašnja kriza potresa SRS već "godinu-godinu i po dana" i objasnio da je reč o krizi rukovođenja strankom i "veoma narušenim međuljudskim odnosima".

Mirović je ocenio da je neophodno da se odmah sazove Centralna otadžbinska uprava, a ukoliko do rešenja problema ne dođe ni u tom stranačkom organu, onda je neophodno da se sazove vanredni stranački kongres.

"Ovo što imamo sada, može dovesti samo do podele stranke na dva dela, a to je najgore rešenje. Eventulanom podelom stranke na dobitku bi bili samo naši politički protivnici, koji ionako ovih dana likuju zbog onog što se dešava u SRS", kazao je Mirović.

Prema njegovim rečima, stranci je neophodna kadrovska obnova i krupne izmene organizacione strukture.

Na pitanje koju stranu u sukobu on lično podržava, Mirović je naveo da iz onoga što je rekao čitaoci i sami mogu da zaključe kome je bliži.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE