• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dačić: Policajaci nisu hteli da ugroze Panića

Ministar policije Ivica Dačić izjavio je da će policija sva saznanja o smrti pristalice radikala Ranka Panića predati tužilaštvu i istražnom sudiji.

 Dačić: Policajaci nisu hteli da ugroze Panića Izvor: MONDO

On je istakao da je važno da se shvati da niko od policajaca nije imao nameru da ugrozi njegov život.

"Treba utvrditi i način na koji je lečen. Po obdukcionom nalazu, neposredni uzrok smrti je sepsa prouzrokovana udarcem - za koji će svakako odgovarati onaj ko je prekoračio ovlašćenja", rekao je Dačić u intervjuu nedeljniku "Vreme".

On je kazao da "treba da vidimo ima li još nekih detalja o načinu lečenja u Urgentnom centru, da li je i tu bilo određenih propusta", dodajući da "Urgentni centar uopšte nije obavestio MUP da je Panić primljen i da je primljen zbog posledica udarca policajca".

"Takođe, treba ispitati da li su tačni navodi supruge Ranka Panića koja kaže da mu je dva puta bila u poseti, i da je on oba puta bio vezan za krevet", rekao je Dačić.

Po njegovim rečima, očigledno je da u svemu ovome ni organizatori nisu mogli da spreče niti da utiču na sve učesnike skupa a da je jasno i da je došlo do pojedinačnih prekoračenja ovlašćenja koja će biti sankcionisana.

Panić je preminuo od povreda zadobijenih na mitingu radikala 29. jula, organizovanog povodom Karadžićevog hapšenja.

"Ja nemam interesa da štitim nikog u MUP-u, ali, s druge strane, imam obavezu da sve policajce zaštitim od nepravednih napada. Cela Srbija mogla je da vidi kako je policija u ovom slučaju imala defanzivnu ulogu, sve dok nije ugrožena njena bezbednost", rekao je on.

On je naveo i da je na skupu povodom hapšenja bivšeg lidera Republike Srpske i haškog optuženika Radovana Karadžića lično naredio policiji da ne koristi silu do trenutka kad bude ugrožen život i bezbednost samih policajca.

Dačić navodi i da se "može reći da je bezbednosno stanje u Srbiji relativno stabilno, da je u poslednje vreme došlo do pojačanog međusobnog obračuna između grupa koje se bave organizovanim kriminalom - što je pre svega posledica dobrih rezultata rada policije u sprečavanju šverca droge".

Ministar unutrašnjih poslova kaže i da su i neka skorašnja ubistva u kriminalnim krugovima posledica njihove sumnje da su "provaljeni".

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE