• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić dolazi na sastanak Centralne otadžbinske uprave

Potpredsednica SRS Gordana Pop-Lazić izjavila je na sastanak Centralne otadžbinske uprave pozvan i Nikolić, a doći će i Vučić.

 Vučić dolazi na sastanak Centralne otadžbinske uprave Izvor: MONDO

Potpredsednica Srpske radikalne stranke (SRS) Gordana Pop-Lazić izjavila je u sredu da su na sastanak Centralne otadžbinske upravu pozvani svi njeni članovi uključujući i Tomislava Nikolića, i navela da će na sastanak doći i generalni sekretar stranke Aleksandar Vučić.

Pop-Lazić je kazala da je Vučić otišao u inostranstvo privatnim poslom i da nisu tačne informacije da je u Hagu.

Na pitanje da li zna kojoj strani će Vučić da se prikloni s obzirom da se još nije o tome izjasnio, ona je rekla da ne može da zamisli da bi Vučić mogao da izda SRS.

Pop-Lazić je kazala da na Centralnoj otadžbinskoj upravi, koja ima 101 člana, pravo glasa imaju svi članovi uključujući i Nikolića, kao i oni koji su se priklonili njegovom poslaničkom klubu.

Ona je, takođe, rekla da se ta stranka neće oglušiti o Statut i da će zakazati vanredni kongres ukoliko jedna petina opštinskih odbora bude to tražila.

"Mi ćemo se uvek držati Statuta. Ako petina opštinskih odbora bude tražila Kongres mi nikako nećemo bežati od toga", rekla je Pop-Lazićeva, ocenivši da je to "nemoguća misija".

Ona je objasnila da funkcija zamenika predsednika stranke prestaje ostavkom ili opozivom i da je u slučaju Tomislava Nikolića to bila ostavka.

Pop-Lazićeva je optužila Nikolića za krađu stranačke dokumentacije, ističući da je to, pre svega, nemoralan čin i da u njemu ima elemenata krivičnog dela.

Nikolić je odstupio od ideologije SRS, rekla je ona i dodala da će on "možda biti ubica srpske nacionalne ideologije, koja je srž SRS".

Poslanici SRS nikada nisu bili spremni da glasaju za SSP, jer je uslov za njegovu primenu saradnja sa Haškim tribunalom, kazala je Pop-Lazićeva.

Ona je istakla da su svi koji su prešli u novoformirani poslanički klub "Napred Srbijo" izdajnici i navela da su kletve sa skupštinske govornice bile upućene svim poslanicima i članovima radikala.

Pop-Lazić je kazala da su u stranci sve odluke dok je Vojislav Šeselj bio na slobodi donošene tako što je o svemu odlučivala većina i navela da to više nije bilo tako kada je sranku preuzeo Nikolić.

Ona smatra da se dugo već pokušava uništiti SRS i dodala da je Nikolić podlegao pritiscima stranih i domaćih obaveštajnih službi.

Prema njenim rečima, nakon sastanka Centralne otadžbinske uprave znaće se stavovi SRS o svim pitanjima i kako će se dalje postupati, a onda će na osnovu toga postupati i opštinski odbori stranke.

Ona je dodala da je stav te uprave obavezujući za sve i da će oni koji ga ne budu primenjivali snositi konsekvence.

Pop-Lazić je kazala da su u stranci sve odluke dok je Vojislav Šeselj bio na slobodi donošene tako što je o svemu odlučivala većina i navela da to više nije bilo tako kada je sranku preuzeo Nikolić.

Ona je istakla da se Nikolić ponašao autoritarno.

Pop-Lazić je kazala da se dugo već pokušava uništiti SRS i dodala da je Nikolić podlegao pritiscima stranih i domaćih obaveštajnih službi.

Na konferenciji je govorila i Lidija Vukićević koja je navela da su je nagovarali da pređe u poslanički klub Tomislava Nikolića.

Ona je rekla da je devet puta zvao Bozidar Delić, ali da je ona "zaboravila telefon kod kuće" i dodala da su joj prilazili i novi poslanici koji su se priklonili Nikoliću i pitali da li hoće da im se pridruži.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE